Robotica

U-Talent biedt verschillende activiteiten aan rondom robotica, van robots bouwen tot wedstrijden. Workshops en challenges geven je de kans om op jouw niveau kennis te maken met robotica, zowel inhoudelijk als praktisch.

De activiteiten zijn voor zowel havo als vwo leerlingen, en er zijn dingen te doen voor klas 1 t/m 5!

Bij de robotica challenges en wedstrijden doe je als team mee. Je kan je niet individueel opgeven. Neem contact op met de U-Talent coördinator van jouw school om meer info te krijgen of je op te geven voor jullie team.
Het is ook mogelijk een U-Talent team te vormen met leerlingen van verschillende partnerscholen.

Ervaring is niet vereist – je moet vooral open staan om te leren!

First Lego League Oefenwedstrijden | 1&2 havo-vwo

De FLL Oefenwedstrijd is voor U-Talent leerlingen die deelnemen aan de First Lego League (FLL). De FLL is de eerste kennismaking met robotica.

Halverwege het tijdspad richting de regionale finaledag gaan we wedstrijden oefenen en leren we van elkaar en van andere teams. Een mooie manier om nieuwe ideeën op te doen en om je robot te verbeteren voor de FLL!

A Robot in a Day | 3 havo-vwo

Je eigen mini REV-robot nabouwen en leren programmeren! Tijdens deze masterclass maak je kennis met robotica.

First Tech Challenge (FTC) Rookie Challenge | 3 havo-vwo

De FTC Rookie Challenge is een robot challenge voor startende leerlingenteams, waarbij het team met een eigen ontworpen robot enkele eenvoudige missies uitvoert om zoveel mogelijk punten te scoren. De wedstrijdregels zijn afgeleid van de professionele FTC.

First Tech Challenge (FTC) Start-Up | 4&5 havo-vwo

Leerlingen in de bovenbouw kunnen als team meedoen aan de First Tech Challenge. Dit is een landelijke roboticawedstrijd, waarbij teams van leerlingen robots bouwen en vervolgens tegen elkaar strijden op een wedstrijdveld.

U-Talent biedt begeleiding in de vorm van kick-off activiteit; de FTC start-up en oefenmiddagen.

Raspberry Pi & Arduino | 4&5 havo-vwo

Wil je kennis maken met Arduino en Raspberry Pi? Kom dan naar deze masterclass over computers in miniformaat. Ontdek hoe ze werken, wat ervoor nodig is en welke apparaten ermee aangestuurd kunnen worden. Programmeer bestaande toepassingen en bedenk en bouw zelf een toepassing.

Doe ook met een schoolteam mee aan landelijke of internationale robot-challenges!

De First Lego League (FLL) is een ontdekkingsreis om je creativiteit en technologische vaardigheden te ontwikkelen! Je leert een LEGO-robot te programmeren en bouwen die missies uitvoert op een opdrachtenparcours.

Voor leerlingen van 9 – 15 jaar

Utrecht organiseert jaarlijks een First Lego League Regio Finale. Lees meer >>

De FIRST Tech Challenge is het vervolg voor bovenbouw leerlingen. FIRST Tech Challenge teams ontwerpen, bouwen, programmeren en opereren robots en gaan de competitie aan met andere teams.

Voor leerlingen van 15 – 20 jaar

Ben je coördinator/docent? Bekijk hier de informatie voor docenten