Girls Club WIN

Wiskunde, informatica en natuurkunde hebben meer meiden nodig! Are you in for the WIN?

Zit je in 2 vwo en vind je wiskunde, informatica en natuurkunde interessant? Doe dan mee met de Girls Club WIN!

Het programma

Je komt in 2 vwo 2 middagen en in 3 vwo 3 middagen naar de Universiteit Utrecht. Daar maak je kennis met (vrouwelijke) wetenschappers en studentes van wiskunde, informatica of natuurkunde. Elke middag is weer anders. Je gaat zelf aan de slag, bijvoorbeeld door een experiment te doen of te programmeren. En je krijgt de kans om rond te neuzen op plekken van de universiteit waar leerlingen normaal gesproken niet komen.

Tot slot, en dat is misschien nog wel het leukste, leer je 24 andere meiden kennen die net zoals jij enthousiast zijn over wiskunde, informatica en natuurkunde! Je volgt het programma samen, leert elkaar beter kennen en ontdekt samen de universiteit.

Voor wie?

Je hoeft geen hoge cijfers te halen, motivatie is belangrijker om mee te doen! Als jij wiskunde, informatica en natuurkunde interessant vind, kom je in aanmerking.

De Girls Club is er voor alle jonge mensen die zich in een voor meiden veilige en positieve omgeving met deze vakken wil bezighouden. Alle onder-gerepresenteerde groepen binnen de wiskunde/natuurkunde/informatica mogen aangemeld worden / deelnemen aan de bijeenkomsten.

De Girls Club WIN is opgericht door U-Talent i.s.m. de departementen Informatica en Natuurkunde van de Universiteit Utrecht, met als doel meer meiden te stimuleren een studie en loopbaan in wiskunde, informatica en natuurkunde te kiezen.