Robotica

U-Talent biedt verschillende activiteiten aan rondom robotica. De U-Talent Robotica leerlijn is een onderwijsprogramma voor zowel leerlingen als voor docenten.

Waarom robotica?

Activiteiten rondom robotica stimuleren verschillende vaardigheden die relevant zijn in de huidige digitaliserende samenleving. Leerlingen worden spelenderwijs meegenomen in het ontwikkelen van digitale geletterdheid. Via robotica maken leerlingen kennis met engineering, elektronica en programmeren.

Robotica leerlijn/activiteiten

U-Talent stimuleert partnerscholen om mee te doen aan landelijke wedstrijden, zoals de First Lego League en de First Tech Challenge. We bieden activiteiten aan, die deze wedstrijden ondersteunen; zoals oefenwedstrijden, een start-up en een robot challenge voor startende leerlingenteams.

Leerlingen doen bij alle activiteiten mee als team. Het is ook mogelijk om een U-Talent team te vormen met leerlingen van verschillende partnerscholen – neem hiervoor contact met ons op.

Docenten en coördinatoren begeleiden de leerlingen, en zetten de roboticaleerlijn uit op hun school.

Docentennetwerk robotica

Voor schooljaar 2023/2024 zijn er momenteel geen officiële data voor een docentenbijeenkomst.

We komen informeel samen tijdens de robotica activiteiten voor leerlingen – docenten zijn welkom om mee te kijken en samen te leren over de organisatie van robotica-activiteiten en elkaar te inspireren om robotica als onderwerp actief aan te bieden aan leerlingen.

Deelnemers binnen ons netwerk:

  • Zijn de drijvers achter de uitzet van de roboticaleerlijn op hun school;
  • Wisselen onderling inhoudelijke kennis en lesmateriaal uit;
  • Organiseren samen gemeenschappelijke challenge-middagen met andere scholen in de regio voor de First Tech Challenge.

Het docentennetwerk is bedoeld voor:

  • Docenten/toa’s met interesse in het organiseren van robotica-activiteiten op jouw school. Je hoeft hier nog niet mee gestart te zijn.
  • Docenten die zelf op school een FTC team hebben;
  • Docenten die leerlingen hebben die meedoen aan het FTC U-Talent team.

Vragen of zin om mee te doen? Mail naar HUu-Talent@hu.nl

Lesmateriaal

We zijn momenteel bezig met het opzetten van een selectie lesmateriaal. Neem contact op voor meer informatie, of als je lesmateriaal hebt om te delen!