University Pioneers

Je zit in 4 vwo en wilt (misschien) gaan studeren. Dat is leuk, maar ook een hele nieuwe stap. Deze stap kan moeilijker zijn om te zetten als je ouders ook niet alles weten van studeren.

University Pioneers (UP) is een programma voor vwo-leerlingen, waarvan de ouders niet (in Nederland) hebben gestudeerd aan een universiteit of hogeschool. Bij U-Talent UP kom je tijdens de bovenbouw meerdere keren naar de Universiteit Utrecht. Je maakt samen met de andere UP-leerlingen kennis met studeren, verschillende studies en vaardigheden die jou van pas zullen komen tijdens jouw studie.

UP-bijeenkomsten

Tijdens een aantal UP-middagen werken jullie onder andere samen aan jullie studievaardigheden, zodat je je studie goed voorbereid kan beginnen. Bovendien maak je kennis met studenten en onderzoekers, die je vertellen over hun eigen studieloopbaan en wat ze daarvan geleerd hebben.

Daarnaast kun je deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals de masterclasses of onderzoeksdagen. Aan welke activiteiten je precies mee doet, hangt af van je eigen interesses.

Het programma

We hebben ieder jaar een aantal bijeenkomsten, met elk jaar een andere focus. Tegen het einde van het programma ben je goed voorbereid op de overstap naar universiteit of HBO.

De groep bestaat uit 10-15 leerlingen vanuit verschillende scholen en een UP-begeleider.

  • Jaar I: 4 bijeenkomsten
  • Jaar II: 3 bijeenkomsten
  • Jaar III: 2 bijeenkomsten

Voor wie?

Dit programma is voor leerlingen die:

  • In 4 vwo zitten
  • Ouder(s)/verzorger(s) hebben die niet hebben gestudeerd aan het hoger onderwijs (in Nederland);
  • Gemotiveerd en leergierig zijn
  • Een aantal (mid)dagen school kunnen en mogen missen

Aanmelden

Inschrijvingen voor het 2023/2024 cohort zijn open tot 6 oktober.

Data

De data van de bijeenkomsten voor schooljaar 2023/2024 zijn terug te vinden in de agenda.