U-Talent

Informatie voor leerlingen

U-Talentdag-2dec15-18

U-Talent biedt havo- en vwo-leerlingen unieke activiteiten bij de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht. We organiseren activiteiten waarbij je zelf onderzoek kan doen en in aanraking komt met onderwerpen die je op school niet snel tegenkomt.

Onderbouwactiviteiten (havo/vwo)
We bieden verschillende campusdagen aan waarbij je zelf actief aan de slag gaat. Bijvoorbeeld Red het Regenwoud of de First Lego League. Daarnaast verzorgen wij:


Bovenbouwactiviteiten (havo/vwo)
We bieden verschillende campusdagen aan waarbij je zelf actief aan de slag gaat. Bijvoorbeeld A Robot in a Day  en Klassenwerk. Daarnaast verzorgen wij:

Waarom meedoen?

U-Talent is er voor alle havo- en vwo-leerlingen die kennis willen maken met de universiteit of hogeschool. Voor veel leerlingen is de stap naar de universiteit of hogeschool best groot. Je kunt je misschien nog geen voorstelling maken van hoe het zou zijn om er zelf rond te lopen.

Tijdens het volgen van U-Talent activiteiten bezoek je de universiteitscampus, waardoor je een beter beeld krijgt van hoe het eraan toegaat op de universiteit of hogeschool. Je kan bij ons ook je kennis uitbreiden: bij U-Talent vind je extra uitdaging en verdieping rondom uiteenlopende onderwerpen. Daarnaast kan meedoen je helpen bij je profielkeuze of profielwerkstuk.