Leerlingactiviteiten

U-Talent heeft een uitgebreid aanbod aan leerlingactiviteiten, voor elke jaarlaag.

Gedetailleerde informatie over de inhoud van activiteiten is te vinden in de leerlingen sectie van deze website en op de activiteitenpagina’s. Activiteiten zijn ingedeeld in bovenbouw en onderbouw activiteiten, alsmede kortdurige en langlopende programma’s.

Kern & keuze activiteiten

Het programma van U-Talent voor leerlingen bestaat uit een kern- en keuzeprogramma.

Het kernprogramma neemt de school hoe dan ook af: elke school heeft recht op een bepaald aantal plaatsen per kernactiviteit. Kosten van de kernactiviteiten zijn onderdeel van het partnerschap en worden bekostigd via het jaarbedrag.

De verdeling van het aantal plaatsen per kernactiviteit kan worden gevonden in het ”plaatsingsrechten” overzicht (zie hieronder).

Het keuzeprogramma bestaat uit extra activiteiten, vaak met minder beschikbare plaatsen. Aan sommige van de keuzeactiviteiten zijn extra kosten verbonden en soms verloopt de inschrijving op een andere manier (bijv. rechtstreeks via de aanbieder, op volgorde van aanmelding, of op basis van motivatie).

Leerlingplaatsen

In onderstaande overzichten vind je de verdeling van plaatsingsrecht per school voor alle kernactiviteiten.

Plekken zijn verdeeld op basis van omvang van school, en op basis van partnerschap level (ambitie versus connectie).

Je kan als coördinator altijd meer deelnemers opgeven, die geplaatst kunnen worden indien andere scholen niet al hun plekken afnemen.

Plaatsingen van periode 1 hebben geen invloed op de volgende periodes. Plaatsen ”sparen” en doorspelen naar een volgende periode is niet mogelijk.

Inschrijven

Quick links naar inschrijfformulieren periode 4 (2023/2024)

De inschrijfperiode voor periode 4 loopt van 18 maart t/m 19 april.

Gedetailleerde informatie over inschrijvingen vind je op de desbetreffende activiteitenpagina. Zie ook de bijzonderheden en spelregels hieronder.

Inschrijving voor leerlingactiviteiten loopt per periode – er is een inschrijfperiode en deadline voor iedere periode.

Voor langlopende programma’s zoals de Bèta Academy, Alfa Academie, GirlsClub WIN en het UP programma gelden aparte inschrijfprocedures en deadlines. Coördinatoren worden van deze programma’s en procedures op de hoogte gesteld.

Bijzonderheden per activiteit

Campusdagen

Inschrijving voor campusdagen loopt per periode, volgens de inschrijfdeadline van de periode. Er is een specifiek (nieuw sinds schooljaar 23/24) inschrijfformulier voor campusdagen.

De meeste campusdagen vinden meerdere keren plaats per periode. In het inschrijfformulier geef je je leerlingen op, alsmede voorkeursdata (voor de aanmelddeadline van de desbetreffende periode).

Wij delen scholen in naar aanleiding van deze informatie. We proberen scholen te plaatsen bij hun voorkeursdata, maar kunnen dit niet garanderen.

Masterclasses

Inschrijving voor masterclasses loopt per periode, volgens de inschrijfdeadline van de periode.

De inschrijvingen voor de masterclasses verlopen via online inschrijfformulieren per periode.

Het online inschrijfformulier kan meermaals bekeken en bewerkt worden – je kan terugkeren om zaken aan te vullen.

Plaatsingen van eerdere periodes hebben geen invloed op de volgende periode. Je kan dus geen plaatsen ‘sparen’ door in periode 1 (en volgende periodes) geen leerlingen op te geven.

Spelregels masterclass inschrijving

  • Het inschrijfformulier is een online formulier, waar je steeds naar kunt terugkeren om zaken aan te vullen tot de deadline.
  • Leerlingen die bovenaan het formulier staan, worden als eerste geplaatst. De 2e leerling als 2e, etc. De prioriteit is per school, niet per masterclass. Het kan hierdoor voorkomen dat je nummer één leerling niet geplaatst wordt als een masterclass erg populair is. We delen in o.b.v. een randomisatie van de gegevens. Wellicht komt je leerling een volgend periode wel aan de beurt.
    • Voorbeeld:  Leerling 1 op de lijst die je doorgeeft staat bij ons op plek 1 voor de indeling. Leerling 14 zal dan bij ons op de laatste positie staan voor de indeling. Schrijf je leerlingen daarom niet in op basis van masterclass (dus niet eerst alles masterclass A, dan B, C…) Schrijf ze in op basis van de positie die jij ze gunt op de ranglijst. Ten tweede, we kijken uiteindelijk ook naar de verdeling van de leerlingen in de masterclasses. Onze tip is dan ook om te spreiden. Wanneer je bijvoorbeeld veel leerlingen hebt, waarvan je ongeveer 2 (en soms 3) leerlingen hebt per masterclass, dan is de kans groter dat ze nog geplaatst kunnen worden, dan wanneer je 4 leerlingen opgeeft voor masterclass A én vier voor B etc en vier voor C en vier voor D.
  • Stuur het aanmeldformulier pas in als er geen wijzigingen meer zijn. Zo kun je de prioriteit van leerlingen nog veranderen gedurende de inschrijfperiode en kost het ons minder werk om achteraf wijzigingen door te voeren.
  • We vragen naar volledige naam van de leerling, klas, e-mailadres en mobiele nummer. Dit nummer gebruiken we enkel voor incidentele berichten, bijvoorbeeld wanneer een masterclass last-minute niet doorgaat. Vraag je leerling toestemming om bovenstaande gegevens aan ons te verstrekken.
  • Het aantal beschikbare plaatsen bij leerlingactiviteiten wordt eerlijk verdeeld. Grotere scholen hebben iets meer plaatsen bij de masterclasses dan kleine scholen. Je kan wel altijd meerdere leerlingen opgeven. Deze komen op de wachtlijst. Afhankelijk van hoeveel leerlingen andere scholen opgeven kunnen leerlingen van de wachtlijst worden geplaatst.
  • We plaatsen max. 4 leerlingen per school in 1 masterclass.
  • Lees ook de aanvullende spelregels op het inschrijfformulier zelf goed door.
  • Deadline gemist? Het inschrijfformulier kun je dan niet meer gebruiken (wij checken na de deadline de online formulieren niet meer). Mail ons, dan kijken we of het nog mogelijk is om leerlingen aan te melden.