College

Heb je interesse in techniek, informatica, biologie of chemie? Wil je uitzoeken hoe een hulprobot gemaakt wordt, waarom je harder loopt als je sportdrank drinkt of hoe een huis lekker warm blijft zonder gas? Dan is het U-Talent College misschien iets voor jou!

Het College is een langlopend programma voor havo leerlingen. Zit je in 4 en 5 havo op een U-Talent Ambitieschool, dan kun je meedoen aan het College.

Het College is een stimulerend programma voor bovenbouw havo-leerlingen die interesse hebben in bèta-vakken. Het College bestaat uit een campusprogramma dat je ongeveer één dag in de maand op de Hogeschool Utrecht volgt en een schoolprogramma dat je op jouw eigen school volgt.

Het programma

Je start in 4 havo met het volgen van minimaal vier masterclasses die je zelf kiest uit een aanbod van 12 masterclasses. In een laboratorium, practicumzaal of collegezaal werk je samen met leerlingen van verschillende scholen.

Er worden masterclassen aangeboden vanuit verschillende onderwerpen, zodat je kan ontdekken of deze onderwerpen iets voor jou zijn en een indruk krijgt van de bijbehorende studies (denk aan o.a. Werktuigbouw en Elektrotechniek, Technische Bedrijfskunde, Lerarenopleiding exacte vakken, Laboratoriumonderwijs, Gebouwde omgeving en Verpleegkunde).

Na de masterclasses, in mid-april, ga je mee naar het startkamp. Dit is een tweedaagse activiteit met overnachting. Super leuk! Zo leer je de andere U-Talent College-leerlingen kennen.

Het startkamp is de kick-off van jullie groepsproject. Hoe bouw je een groene hangplek op de Uithof? Hoe maak je waterstofauto? Hoe ontwerp je een snelle, innovatieve fietsverbinding naar de Uithof? Hoe ziet jouw Tiny House eruit? Dit zijn o.a. de onderwerpen die je kunt kiezen voor het project, waar je de laatste periode van het College vijf losse dagen op de HU mee bezig bent. Je leert bij dit project allerlei vaardigheden die de overstap naar een vervolgopleiding makkelijker maken. Je kan het project (deels) gebruiken voor je PWS.

Naast de verschillende activiteiten op de Hogeschool, volg je op school een speciaal talentprogramma. Via de U-Talentdocent op jouw school hoor je wat dat inhoudt en hoe de selectie voor U-Talent plaatsvindt.

Het programma wordt afgesloten in het begin van de vijfde klas met eindpresentaties en een certificaat uitreiking.

Voor wie?

Ben je nieuwsgierig, geïnteresseerd en wil je nét even verder dan een ander? Het College programma is voor alle bovenbouw havo leerlingen met een N&G of N&T profiel, die graag met bèta en techniek aan de slag gaan. Je kan iets meer uitdaging aan en wil zien hoe het er op de Hogeschool aan toe gaat.