U-Talent College

Zit je in 4 en 5 havo op een U-Talent Ambitieschool, dan kun je meedoen aan het U-Talent College. De Hogeschool Utrecht biedt in samenwerking met U-Talent partnerscholen dit programma aan. Het U-Talent College is een uitdagend onderwijsprogramma voor 4 en 5 havo-leerlingen en bestaat uit twee onderdelen: het campusprogramma dat je ongeveer één dag in de maand op de Hogeschool volgt en het schoolprogramma dat je op jouw eigen school volgt. Het campusprogramma bestaat uit verdiepende en verrijkende lesmodules en het U-Talent Project. Bekijk hiervoor de Schoolgids U-Talent College 2020-2021 (pdf).

Programma U-Talent College

schoolgids u-talentVoor het U-Talent College begint het cursusjaar met twee introductiedagen in september (zie belangrijke data hieronder). De introductiedagen staan in het teken van kennismaking met medeleerlingen, docenten en de Hogeschool en zijn inclusief een overnachting.

Tijdens de lesmodules van het campusprogramma krijg je verrijkende en verdiepende lesactiviteiten onder leiding van U-Talent- en hogeschooldocenten. Je gaat bijvoorbeeld een kunsthand ontwerpen, onderzoeken hoe gezond suiker, zout en vet eigenlijk zijn en op excursie bij bedrijven. Elk programmaonderdeel bereid je met zogenaamde voorbereidingsopdrachten voor op school. In het tweede jaar ga je in een groepje je eigen project uitwerken tijdens een aantal projectdagen.

De jaarindeling van het programma vind je in de schoolgids U-Talent College.

Onderwijs- en Examenregeling (OER) U-Talent College 2020-2021 (pdf-bestand)

Schoolgids U-Talent College 2020-2021 (pdf-bestand)

Belangrijke data

Introductie:
De 2-daagse introductie is in september (maandag en dinsdag 14 en 15 september 2020 of dinsdag en woensdag 15 en 16 september 2020).

UTC 2019/2020 data projectdagen (pdf-bestand – laatste update: 30-8-2020)