U-Talent College

Zit je in 4 en 5 havo op een U-Talent Ambitieschool, dan kun je meedoen aan het U-Talent College. De Hogeschool Utrecht biedt in samenwerking met U-Talent partnerscholen dit programma aan. Het U-Talent College is een uitdagend onderwijsprogramma voor 4 en 5 havo-leerlingen en bestaat uit twee onderdelen: het campusprogramma dat je ongeveer één dag in de maand op de Hogeschool volgt en het schoolprogramma dat je op jouw eigen school volgt. Het campusprogramma bestaat uit verdiepende en verrijkende lesmodules en het U-Talent Project. Bekijk hiervoor de Schoolgids U-Talent College 2019-2020 (pdf).

Programma U-Talent College

schoolgids u-talentVoor het U-Talent College begint het cursusjaar met twee introductiedagen in september. De introductiedagen staan in het teken van kennismaking met medeleerlingen, docenten en de Hogeschool en zijn inclusief een overnachting.

Tijdens de lesmodules van het campusprogramma krijg je verrijkende en verdiepende lesactiviteiten onder leiding van U-Talent- en hogeschooldocenten. Je gaat bijvoorbeeld een kunsthand ontwerpen, onderzoeken hoe gezond suiker, zout en vet eigenlijk zijn en op excursie bij bedrijven. Elk programmaonderdeel bereid je met zogenaamde voorbereidingsopdrachten voor op school. In het tweede jaar ga je in een groepje je eigen project uitwerken tijdens een aantal projectdagen.

De jaarindeling van het programma vind je in de schoolgids U-Talent College.

Onderwijs- en Examenregeling (OER) U-Talent College 2019-2020 (pdf)

Schoolgids U-Talent College 2019-2020 (pdf)