Algemene voorwaarden en privacyverklaring – Leerlingactiviteiten

Hieronder vind je de algemene voorwaarden en privacyverklaring waarmee je akkoord gaat als je deelneemt aan een (online) leerlingactiviteit van U-Talent.

  • Als de activiteit binnen uiterlijk 11 werkdagen plaatsvindt en je zelf om welke reden dan ook niet meer kan, mag je een vervanger sturen (bijvoorbeeld een klasgenoot: het moet wel iemand zijn die tot de doelgroep behoort). We willen dit uiterlijk 2 werkdagen voor de activiteit weten. Je kunt dit doorgeven via u-talent@uu.nl. Jullie zijn er zelf verantwoordelijk voor dat je plaatsvervanger de voorbereidende opdracht van tevoren maakt (mits van toepassing) en, als je dat met elkaar hebt afgesproken, dat hij/zij het inschrijfgeld naar je overmaakt. Het is voor ons helaas niet mogelijk om voor de vervanger een certificaat te maken: die zijn dan reeds geprint.
  • Restitutie van de inschrijfkosten is alleen mogelijk bij een annulering die uiterlijk 11 werkdagen voor aanvang van de activiteit is ontvangen. Je ontvangt dan de inschrijfkosten terug minus 10 euro voor administratiekosten.
  • Tijdens de activiteit kan beeldmateriaal gemaakt worden dat U-Talent (en een eventuele tweede/derde organisator) gebruikt voor promotionele doeleinden. Denk hierbij aan een foto of video op onze website, in de nieuwsbrief of op sociale media of aan een afbeelding in een folder of op een poster. Indien je niet herkenbaar in beeld wilt worden gebracht, kun je dit tijdens de activiteit aangeven bij de fotograaf. Indien je naderhand een foto van jezelf tegenkomt op onze website die je toch verwijderd wilt hebben, kun je ons dat laten weten via u-talent@uu.nl, graag met vermelding van de juiste URL (link). Beeldmateriaal bewaren we 10 jaar, omdat we mogelijk bijv. een oudere foto willen gebruiken voor een lustrum. Als we een video maken, plaatsen we die op een openbare video-sharing website zoals YouTube.
  • We bewaren je (overige) gegevens 5 jaar. Als wij gevoelige gegevens hebben opgevraagd, zoals een ID-nummer, vernietigen we dit binnen 3 maanden na de activiteit. Als je wilt dat wij je gegevens eerder vernietigen, kun je ons dit laten weten via u-talent@uu.nl.
  • De reden dat wij je gegevens 5 jaar bewaren, is dat U-Talent een samenwerkingsverband is tussen onder andere de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht. U-Talent zelf is gehuisvest in het Freudenthal Instituut van de Universiteit Utrecht. Dit instituut doet onderzoek naar (bèta)onderwijs. We kunnen je gedurende de 5 jaar benaderen en je gegevens gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek. Bijvoorbeeld voor een onderzoek naar de doorstroming van de middelbare school naar het hoger onderwijs of de diversiteit van onze deelnemers. Tevens kunnen we je gegevens, zoals een citaat uit een enquête, anoniem gebruiken ter promotie van U-Talent.
  • Je naam, school en klas (en tevens je verwachtingen in het geval van een masterclass) worden vooraf gedeeld met de docent(en) van de activiteit. Je geslacht wordt alleen gedeeld als er een overnachting bij de activiteit zit.
  • In het geval van een masterclass ontvang je aan het eind een certificaat met daarop je naam, geboortedatum, school en de titel van de masterclass. Bij een online masterclass geven we niet standaard certificaten uit, maar je kunt deze op aanvraag wel krijgen.
  • Ben je in het geval van een masterclass een partnerschool leerling die gratis is aangemeld via de U-Talent coördinator van jouw school? Dan kan U-Talent een no show fee van 25 euro aan je school berekenen, als je 10 of minder werkdagen voor aanvang van de activiteit wordt afgemeld en er geen vervanger wordt gestuurd. De school kan deze no show fee aan jou doorberekenen. De no show fee geldt ook bij online masterclasses.
  • Je gegevens worden verder niet gedeeld met externe partijen, tenzij anders vermeld. Zo organiseren wij soms een activiteit samen met andere een organisatie, zoals een andere universiteit. In dat geval kunnen we vanwege organisatorische redenen bijv. je naam en emailadres met hen delen. Zij mogen deze gegevens alleen gebruiken voor de organisatie van die specifieke activiteit en moeten die daarna weer vernietigen.
  • Heb je een klacht? Neem contact met ons op via u-talent@uu.nl, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Versie d.d. 19 januari 2021.