U-Talent Alfa-academie

Alfa-academie leerlingen op domplein voor een opdrachtHeb je altijd al willen weten of je met algoritmes een bestseller kunt schrijven of hoe een taalkundig experiment eruit ziet? Ben je benieuwd waarom sommige literatuur verboden is of welke rol dialecten spelen in de samenleving?

Deze onderwerpen en vragen komen aan bod in de Alfa-academie. Je krijgt les van wetenschappers van de opleidingen in talen en culturen van de Universiteit Utrecht. De betrokken talen zijn Arabisch, Duits, Engels, Frans, Italiaans, Klassieke talen, Middelwelsh, Nederlands, Oudiers en Spaans.

Het programma begint als je in 5-vwo zit en bestaat uit 9-10 moduledagen aan de Universiteit Utrecht, verspreid over anderhalf jaar. Daarnaast volg je een aanvullend programma op je school. Aan het einde van het programma zit je dus in 6-vwo.
Bekijk de Alfa-academie flyer en meld je aan!

 

Woorden en taal kunnen ons met elkaar verbinden, maar ook de afstand tussen mensen vergroten. Ze kunnen je gelukkig maken of juist verdrietig, ze kunnen je motiveren of aan het denken zetten. Wat is die kracht van woorden eigenlijk? Waarom is taal en literatuur zo belangrijk voor ons?

Wil jij vanuit bekende én onbekende talen onderzoek doen naar literatuur, gesproken taal en cultuuruitingen? Dan zien we je graag bij de Alfa-academie!

Lees alles over het programma 

Doet jouw school mee?

In de eerste lichting van 2020-2021 doen zeven scholen mee met de Alfa-academie. De volgende lichting start in september 2022. In het voorjaar van 2022 maken we bekend welke scholen daaraan deelnemen en hoe je je kunt aanmelden voor het programma.

Meer informatie voor coördinatoren