U-Talent

Verken de quantumwereld

De eerste inschrijfronde is gesloten, maar er is nog plek! Schrijf je nog in tot woensdag 22 februari!

Er zijn maar weinig scholen die quantumexperimenten kunnen uitvoeren, omdat hier geavanceerde apparatuur voor nodig is. Tijdens deze masterclass ga je daarom zelf aan de slag met verschillende quantumexperimenten of experimenten die de interpretatie van quantumnatuurkunde verduidelijken of het geheel in historisch perspectief plaatsen. 

De dag begint met een hoorcollege over quantummechanica en wat we daarvan in ons dagelijks leven (al dan niet) tegen komen. Daarna ga je zelf aan de slag met de experimenten. Zo kun je een scanning tunneling microscoop gebruiken, de constante van Planck bepalen, de golf-deeltje dualiteit demonstreren of de analoog van quantum tunneling met 3 cm golven zichtbaar maken. 

Daarnaast kun je al je vragen stellen aan een onderzoeker en leer je hoe quantumnatuurkunde aan de universiteit wordt gebruikt en onderzocht op experimenteel gebied. 

Doelgroep:
Deze masterclass is voor 6 vwo’ers met natuurkunde. Als je nog geen quantum gehad hebt, raden we je sterk aan om het betreffende hoofdstuk uit je schoolboek alvast goed door te nemen.

Voorbereiden

Bij deze masterclass zit een voorbereidende opdracht van max. 4 uur.

Praktische informatie

Niveau:
6 vwo
Data:
Donderdag 9 maart 2023 van 9:00 - 17:00 uur
Locatie:
Utrecht Science Park
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
€35,- exclusief lunch, gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

Voor leerlingen van U-Talent Connectie en Ambitie partnerscholen is de deelname gratis.

U-Talent coördinatoren kunnen leerlingen aanmelden via dit inschrijfformulier dat ook te vinden is op deze pagina over de masterclasses-inschrijving. Hier vind je ook alle deadlines en informatie over (de spelregels rondom) het plaatsen van leerlingen.

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool maar wil je wel deelnemen? Dan kan je je vanaf nu inschrijven voor deze masterclass via dit inschrijfformulier.

Het aantal inschrijvingen is beperkt en de registraties voor de masterclass sluiten op dinsdag 21 februari 2023, dus wees er op tijd bij. Je kunt gelijk online betalen via IDEAL.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent@uu.nl


Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring

Terug naar het overzicht