Wat is religie eigenlijk? En, misschien nog belangrijker, hoe wordt er in onze samenleving over religie gedacht? Hoe begrijpen en bestuderen we de rollen die religie speelt in het leven van mensen en de maatschappij? In Nederland leven tientallen christelijke, joodse, islamitische en andere religieuze en niet-religieuze gemeenschappen naast elkaar. Dat vormt een rijke cultuur, maar is volgens sommigen ook de oorzaak van sociale problemen.
Tijdens deze masterclass van Religiewetenschappen en Islam en Arabisch verkennen Margreet van Es en andere docenten met jullie de veelkleurige religieuze wereld in Nederland en daarbuiten. Jullie maken deze dag kennis met verschillende religies en denken na over de functie van religie in de huidige samenleving en hoe verschillende groepen met elkaar kunnen samenleven.
Voorbereiden
Voor deze dag maak je een voorbereidende opdracht van 1,5 uur. Je leest een artikel over de vraag wat religie is en hoe je religie kunt bestuderen en beantwoordt een aantal vragen. Deze vragen komen in één van de colleges terug.
Praktische informatie
Start datum:
05/02/2025
Tijdstip:
13.00 - 16.00 uur
Niveau:
5 vwo 6 vwo
Locatie:
Universiteit Utrecht, campus binnenstad
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
€35,- voor een eendaagse masterclass exclusief lunch, gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)
Inschrijven
De inschrijfperiode voor deze activiteit is van 9 december 2024 – 10 januari 2025