Literatuuronderzoek: van frustraties naar citaties

Ben je aan je profielwerkstuk begonnen of ga je binnenkort beginnen? Of ben je los daarvan benieuwd naar hoe je literatuuronderzoek doet?

Literatuuronderzoek kan een klein onderdeel zijn rondom een experiment dat je zelf uitvoert. Het kan ook een groter, op zichzelf staand onderzoek zijn waarbij je verschillende eerdere publicaties gebruikt om een onderzoeksvraag te beantwoorden.

Misschien ben je al weleens gefrustreerd geraakt van het zoeken naar goede bronnen voor een bepaalde vraag. Of wellicht weet je nog niet hoe je op een handige manier naar die bronnen kunt verwijzen.

Tijdens deze masterclass kom je naar de Universiteit Utrecht en ga je stap voor stap aan de slag met de zoektocht naar bruikbare wetenschappelijke bronnen. We maken kennis met verschillende type bronnen en zoeksystemen, zowel online als in de Universiteitsbibliotheek Utrecht. Je zoekt wetenschappelijke literatuur voor een (eigen) onderzoek en je evalueert de gevonden resultaten. Ook weet je aan het einde hoe je de gevonden bronnen kunt gebruiken en citeren op wetenschappelijk verantwoordde wijze.

Kortom, je creëert tijdens deze masterclass alles wat je nodig hebt om een goede start te kunnen maken voor je eigen (toekomstige) literatuuronderzoek!

Voorbereiden

Bij deze masterclass zit een voorbereidende opdracht van maximaal 4 uur, afhankelijk van eerdere voorbereidingen voor bijvoorbeeld het profielwerkstuk.

Praktische informatie

Start datum:
23/05/2024
Niveau:
5 vwo 6 vwo Bovenbouw
Locatie:
Utrecht Science Park
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
€ 35,- exclusief lunch, gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

De inschrijfperiode voor deze activiteit is van 18 maart 2024 – 19 april 2024.

Leerlingen van U-Talent partnerscholen:
Aanmelding verloopt via de U-Talent coördinator van jouw school.
U-Talent coördinatoren kunnen leerlingen aanmelden via dit inschrijfformulier.

Overige leerlingen (niet vanuit een U-Talent partnerschool):
Je kan je inschrijven voor deze masterclass via dit inschrijfformulier.
Het aantal inschrijvingen is beperkt. Je betaalt direct online via iDEAL.

Bij inschrijving ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.