U-Talent

Hoera, ik ga onderzoek doen!

Ben je onlangs aan je profielwerkstuk begonnen of ga je binnenkort beginnen? Dan is het natuurlijk heel zinvol dat je goed nadenkt over de data die je wilt gaan verzamelen, want je wil natuurlijk een wetenschappelijk verantwoord antwoord op je onderzoeksvraag. Ga je proeven doen en daaraan meten? Ga je mensen interviewen, al dan niet met digitale vragenlijsten? Of doe je beide? 

Tijdens deze masterclass leer je hoe je data kunt verzamelen tijdens je onderzoek, bijvoorbeeld via experimenten, open interviews of vragenlijsten. Je probeert daarbij je eigen invloed zo beperkt mogelijk te houden.  

Vragen als “Wat zijn de kenmerken van een goede vragenlijst?”, “Hoe kun je een meting snel en nauwkeurig uitvoeren?, “Hoe lang mag een interview duren?” en “Mag je een reep chocolade geven aan je respondenten?”, zijn voorbeelden van vragen die tijdens de masterclass worden beantwoord.  

Het doel van deze masterclass is dat je efficiënt én wetenschappelijk verantwoord de juiste data leert verkrijgen voor het beantwoorden van je onderzoeksvraag. 

In het najaar van 2023 organiseren we een masterclass die goed aansluit op deze masterclass, genaamd ‘Help, ik heb data!’. Het is niet verplicht deze vervolgmasterclass ook te volgen. 

Doelgroep

Deze masterclass is voor alle* leerlingen uit 5 VWO. *deze masterclass wordt aangeboden in zowel ons bèta- als ons alfa-gamma programma.

Voorbereiden

Bij deze masterclass zit een voorbereidende opdracht van 1,5 uur.

Praktische informatie

Niveau:
5 vwo
Data:
maandag 5 juni 2023 van 10.00 uur tot 16.00 uur
Locatie:
Utrecht Science Park
Partnerschap:
Alfa/gamma Ambitie Connectie Open
Prijs:
€ 35,- exclusief lunch, gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

Voor leerlingen van U-Talent Connectie en Ambitie partnerscholen is de deelname gratis.

Inschrijfinformatie bèta coördinatoren:U-Talent coördinatoren kunnen leerlingen aanmelden via dit inschrijfformulier dat ook te vinden is op deze pagina over de masterclasses-inschrijving. Hier vind je ook alle deadlines en informatie over (de spelregels rondom) het plaatsen van leerlingen.

Inschrijfinformatie alfa-gamma coördinatoren: Inschrijfinformatie vind je op deze pagina. U-talent coördinatoren kunnen leerlingen aanmelden via dit inschrijfformulier.

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool maar wil je wel deelnemen? Dan kan je je vanaf nu inschrijven voor deze masterclass via dit inschrijfformulier.

Het aantal inschrijvingen is beperkt en de registraties van de masterclass sluiten op vrijdag 19 mei 2023, dus wees er op tijd bij. Je kunt gelijk online betalen via IDEAL.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent@uu.nl


Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring

Terug naar het overzicht