Activiteiten

Door wie word jij beïnvloed?

Waarom luisteren jongeren naar bepaalde muziek? Waarom kijken ze naar bepaalde Netflix series? Waarom dragen jongeren bepaalde kleding? Wat voor studie wil je gaan doen? Welke politieke partijen spreken je meer aan dan andere? Je zou kunnen denken dat je een individueel denkend mens bent die zijn smaak, mening en overtuigingen zelf bepaalt. Maar velen zullen er niet onderuit komen dat hun smaak of mening overeenkomt met de smaak of mening van de mensen in de omgeving.

Sociale beïnvloeding is een bekend fenomeen, dat ervoor zorgt dat mensen lijken op de mensen om hen heen. Een ander mechanisme wat hiervoor zorgt, is dat mensen anderen kiezen om mee om te gaan op wie ze lijken.

In deze masterclass laten we je zien hoe sociale netwerken eruit zien en hoe ze meningen en gedrag van mensen kunnen beïnvloeden.

Voor de voorbereidende opdracht zullen we jullie vragen een stukje van je eigen netwerk in kaart te brengen. Tijdens de campusdag zullen we dan dieper in gaan op hoe sociale beïnvloeding werkt en gaan jullie in groepjes op zoek naar opvallende aspecten in jullie eigen netwerken en proberen jullie dat te verklaren.

Voorbereiden

Bij deze masterclass zit een voorbereidende opdracht van 3 tot 4 uur. 

Praktische informatie

Niveau:
4 vwo 5 vwo 6 vwo
Data:
11 januari 2019 van 9.30-15.30 uur
Locatie:
Science Park de Uithof, Utrecht
Partnerschap:
Alfa/gamma Open
Prijs:
€35,- voor een eendaagse masterclass inclusief lunch, gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool of ben je niet geplaatst via de U-Talent coördinator van jouw school maar wil je wel deelnemen? Dan kan je je vanaf nu inschrijven voor deze masterclass via het volgende inschrijfformulier.

Het aantal inschrijvingen is beperkt en de registraties sluiten ongeveer 3 weken voor het begin van de masterclass, dus wees er op tijd bij. Je kunt gelijk online betalen via iDEAL.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent-alfagamma@uu.nl.

Voor leerlingen van onze partnerscholen: ben je geplaatst via de coördinator op jouw school, dan hoef je je niet meer via het formulier aan te melden. De deelname is dan namelijk gratis.

Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.

Terug naar het overzicht