Door meten meer weten

Je weet pas of iemand koorts heeft, als je een thermometer gebruikt. Zit er voldoende brandstof in de tank van je auto? Zonder te meten heb je een vermoeden, maar weet je het niet zeker. Als je gaat koken is het toch wel makkelijk als je een weegschaal hebt, zodat je niet een veel te zoute hamburger maakt. Wat denk je van het tekentje op je telefoon dat aangeeft hoeveel stroom je nog hebt. Ook dat wordt gemeten. Meten en wegen is belangrijk op allerlei gebied. Wat kun je meten, hoe ga je meten en wat doe je met het resultaat? 

In deze workshop gaan we allerlei meetapparaten, van heel simpel tot ingewikkeld, inzetten om te zien hoeveel iets is,  hoe vaak iets voorkomt, hoe groot iets is. We meten bijvoorbeeld hoe groot de opbrengst is van een zonnecel. Je maakt kennis met allerlei apparatuur, zowel analoog als digitaal, op het gebied van natuurkunde, scheikunde en techniek. Hoe kun je de metingen nauwkeurig en betrouwbaar uitvoeren? Het zou tenslotte niet fijn zijn als de apotheker niet de juiste hoeveelheden met werkzame stoffen in de medicijnen stopt. 

Al deze metingen en meetmethoden kun je bijvoorbeeld gebruiken bij het maken van je PWS. 

Doelgroep

Deze masterclass is voor leerlingen uit havo 4/5 die interesse hebben in nauwkeurig en betrouwbaar meten.

Voorbereiden

Bij deze masterclass zit geen voorbereidende opdracht.

Praktische informatie

Niveau:
4 havo 5 havo
Data:
Vrijdag 13 mei 2022
Locatie:
Utrecht Science Park
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
€35,- voor een eendaagse masterclass exclusief lunch, gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

Voor leerlingen van U-Talent Connectie en Ambitie partnerscholen is de deelname gratis.

U-Talent coördinatoren kunnen leerlingen aanmelden via dit inschrijfformulier dat ook te vinden is op de pagina over de masterclasses-inschrijving. Hier vind je ook alle deadlines en informatie over (de spelregels rondom) het plaatsen van leerlingen.

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool of ben je niet aangemeld door de U-Talent coördinator van jouw school maar wil je wel deelnemen?

Dan kan je je inschrijven voor deze masterclass via dit inschrijfformulier.

Het aantal inschrijvingen is beperkt en de registraties sluiten ongeveer 4 weken voor het begin van de masterclass, dus wees er op tijd bij. Je kunt gelijk online betalen via IDEAL.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent@uu.nl


Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.

Terug naar het overzicht