U-Talent

Door meten meer weten

We zijn druk bezig om ons programma van volgend jaar vorm te geven. Alle praktische informatie over data en inschrijven wordt in de zomervakantie bijgewerkt en aangevuld.

Je weet pas of iemand koorts heeft, als je een thermometer gebruikt. Zit er voldoende brandstof in de tank van je auto? Zonder te meten heb je een vermoeden, maar weet je het niet zeker. Als je gaat koken is het toch wel makkelijk als je een weegschaal hebt, zodat je niet een veel te zoute hamburger maakt. Wat denk je van het tekentje op je telefoon dat aangeeft hoeveel stroom je nog hebt. Ook dat wordt gemeten. Meten en wegen is belangrijk op allerlei gebied. Wat kun je meten, hoe ga je meten en wat doe je met het resultaat? 

In deze workshop gaan we allerlei meetapparaten, van heel simpel tot ingewikkeld, inzetten om te zien hoeveel iets is,  hoe vaak iets voorkomt, hoe groot iets is. We meten bijvoorbeeld hoe groot de opbrengst is van een zonnecel. Je maakt kennis met allerlei apparatuur, zowel analoog als digitaal, op het gebied van natuurkunde, scheikunde en techniek. Hoe kun je de metingen nauwkeurig en betrouwbaar uitvoeren? Het zou tenslotte niet fijn zijn als de apotheker niet de juiste hoeveelheden met werkzame stoffen in de medicijnen stopt. 

Al deze metingen en meetmethoden kun je bijvoorbeeld gebruiken bij het maken van je PWS. 

Doelgroep

Deze masterclass is voor leerlingen uit havo 4/5 met het profiel N&T en/of N&G én die interesse hebben in nauwkeurig en betrouwbaar meten.

Voorbereiden

Bij deze masterclass zit een voorbereidende opdracht van ongeveer 1 uur.

Praktische informatie

Niveau:
4 havo 5 havo
Locatie:
Utrecht Science Park (Hogeschool Utrecht, Padualaan 99)
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
€35,- exclusief lunch, gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

Voor leerlingen van U-Talent Connectie en Ambitie partnerscholen is de deelname gratis.

U-Talent coördinatoren kunnen leerlingen aanmelden via dit inschrijfformulier dat ook te vinden is op deze pagina over de masterclasses-inschrijving. Hier vind je ook alle deadlines en informatie over (de spelregels rondom) het plaatsen van leerlingen.

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool maar wil je wel deelnemen?

Dan kan je je inschrijven voor deze masterclass via dit inschrijfformulier.

Het aantal inschrijvingen is beperkt en de registraties voor de masterclass sluiten op vrijdag 31 maart, dus wees er op tijd bij. Je kunt gelijk online betalen via IDEAL.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent@uu.nl


Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.

Terug naar het overzicht