Docentennetwerk wiskunde – 4 maart 2024

In dit docentennetwerk bieden we vakinhoudelijke verdieping bijvoorbeeld door middel van lezingen van wetenschappers over hun onderzoek, (vak)didactische inspiratiesessies en de gelegenheid voor onderlinge uitwisseling van kennis, ervaringen en best practices tussen VO-docenten onderling en met docenten/onderzoekers uit het HO. Het is een gezamenlijke organisatie tussen Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht.  

De bijeenkomsten zijn over het algemeen informeel en er is veel ruimte voor uitwisseling en kennisdeling. 

Programma

Minder reguliere lestijd

Groepsdiscussie en uitwisseling

Steeds meer scholen gaan over op een ander rooster, met minder reguliere lessen en meer mogelijkheden voor leerlingen om zelf te kiezen. Wat betekent dat voor het vak wiskunde? Laten we eens uitwisselen: aantal minuten wiskunde per week, aantal contactmomenten per week en hoe daar mee om te gaan, invulling van de keuze-uren voor wiskunde etc. En na uitwisselen komt natuurlijk inspireren!

Een nieuwe kijk op de afgeleide

Rogier Bos

In het Engels worden de woorden “rate of change” gebruikt, waar wij Nederlandstaligen praten over het differentiaalquotiënt. In “rate of change”, letterlijk vertaald “veranderingsverhouding”, zit echter een betekenis die in het Nederlandse onderwijs wellicht meer aan de orde zou moeten komen. In dit artikel gaan we in op die betekenis en laten we zien hoe die mooi geïllustreerd kan worden met pijlendiagrammen.

Bijeenkomste

Het docentennetwerk wiskunde bestaat uit 4 bijeenkomsten:

  • Maandag 6 november 2023
  • Maandag 15 januari 2024
  • Maandag 4 maart 2024
  • Maandag 13 mei 2024

Elke bijeenkomst begint om 16:00 en eindigt rond 20:00.

Je kunt je in één keer aanmelden voor de gehele reeks, of los per bijeenkomst.

Doelgroep

Iedereen is van harte uitgenodigd, waaronder voormalig studenten van de lerarenopleidingen wiskunde aan de HU en de UU. We vinden het belangrijk om te fungeren als een netwerk voor onze alumni.  

Praktische informatie

Start datum:
04/03/2024
Locatie:
Hogeschool Utrecht
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
Gratis voor docenten van partnerscholen, €25 per bijeenkomst voor externe deelnemers

Inschrijven

Schrijf je vanaf maandag 8 januari 2024 in via dit inschrijfformulier. De registraties voor deze bijeenkomst sluiten op vrijdag 9 februari 2024, dus wees er op tijd bij.

Let op: als je je eerder voor alle bijeenkomsten van het netwerk hebt ingeschreven, hoef je dit niet opnieuw te doen.

Bij inschrijving ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.