U-Talent

Bio-inspired Innovation

De inschrijving voor deze masterclass is gesloten

Supergestroomlijnde haaienhuid, zaden vol haakjes die aan je kleding blijven hangen, wonden op je huid die vanzelf met een korstje dichtgroeien; het zijn oplossingen voor problemen in de natuur die in de loop van miljarden jaren zijn ontstaan. 

Wat niet goed werkte, is nu grotendeels fossiel. Wat wel werkte, zie je als je nu naar buiten kijkt. Die oplossingen kan je afkijken en verwerken in nieuwe technieken die handig zijn voor menselijke problemen. Dit soort “bio-inspired innovations” lossen vaak een maatschappelijk probleem op een duurzame manier op. Tijdens deze masterclass ga je hiermee aan de slag. 

Tijdens de masterclass ontwerp je zelf een innovatie gebaseerd op een principe uit de natuur. Je doet inspiratie op uit de natuur. Dit onderdeel vindt plaats in de Botanische Tuinen van Utrecht. We begeleiden je stap voor stap in het bedenken en ontwerpen van de innovatie.  

Doelgroep:

Deze masterclass is voor 4, 5 en 6 vwo’ers met biologie.

Voorbereiden

Bij deze masterclass zit een voorbereidende opdracht van max. 4 uur.

Praktische informatie

Niveau:
4 vwo 5 vwo 6 vwo
Data:
Dinsdag 4 april 2023 van 9:00 - 16:00 uur
Locatie:
Utrecht Science Park & Botanische Tuinen
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
€35,- exclusief lunch. Gratis voor leerlingen van onze partnerscholen

Inschrijven

Voor leerlingen van U-Talent Connectie en Ambitie partnerscholen is de deelname gratis.

U-Talent coördinatoren kunnen leerlingen aanmelden via dit inschrijfformulier dat ook te vinden is op deze pagina over de masterclasses-inschrijving. Hier vind je ook alle deadlines en informatie over (de spelregels rondom) het plaatsen van leerlingen.

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool maar wil je wel deelnemen? Dan kan je je vanaf nu inschrijven voor deze masterclass via dit inschrijfformulier.

Het aantal inschrijvingen is beperkt en de registraties voor de masterclass sluiten op vrijdag 13 januari 2023, dus wees er op tijd bij. Je kunt gelijk online betalen via IDEAL.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent@uu.nl


Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring

Terug naar het overzicht