Alleen voor partnerscholen

Eiwitten in kaart gebracht

 

In deze masterclass maak je kennis met het vakgebied proteomics: de studie naar eiwitten in de cel.  Tijdens de masterclass leer je hoe je met massaspectrometrie de aminozuurvolgorde van eiwitfragmenten kunt bepalen.

Je leert  hoe je met  massaspectra van verschillende hemoglobine-extracten kunt vaststellen of er sprake is van sikkelcelziekte. Een wetenschapper vertelt over haar werk en (als corona het toelaat) krijg je een rondleiding op het lab.

Aan het einde van de dag pas je alle kennis toe in een slotopdracht. We beschrijven het massaspectrum van fragmenten van het BRAF-eiwit, dat betrokken is bij huidkanker. En jij kunt dan ook voorspellen hoe het massaspectrum zal veranderen wanneer er sprake is van een BRAF-mutatie die huidkanker veroorzaakt.

Doelgroep

Deze masterclass is voor 5 en 6 vwo’ers met scheikunde. Voorkennis over massaspectrometrie en de bouw van eiwitten is noodzakelijk.

Voorbereiden

Bij deze masterclass zit bij beide dagen een voorbereidende opdracht van ca. 4 uur. 

Praktische informatie

Niveau:
5 vwo 6 vwo
Data:
Maandag 7 december 2020
Locatie:
Science Park de Uithof, Utrecht
Partnerschap:
Ambitie Connectie
Prijs:
€ 35,- voor een eendaagse masterclass, gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

Voor leerlingen van U-Talent Connectie en Ambitie partnerscholen is de deelname gratis.

U-Talent coördinatoren kunnen leerlingen aanmelden via een inschrijfformulier dat te vinden is op de pagina over de masterclasses-inschrijving. Hier vind je ook alle deadlines en informatie over (de spelregels rondom) het plaatsen van leerlingen.

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool of ben je niet aangemeld door de U-Talent coördinator van jouw school maar wil je wel deelnemen? Dan kan je je vanaf 4 januari inschrijven voor deze masterclass via het volgende inschrijfformulier.

Het aantal inschrijvingen is beperkt en de registraties sluiten ongeveer 4 weken voor het begin van de masterclass, dus wees er op tijd bij. Je kunt gelijk online betalen via IDEAL.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent@uu.nl


Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.

Terug naar het overzicht