Shut up and dance with me

U-TALENT COLLEGE

De leerlingen van U-Talent College hebben vier masterclasses gevolgd die ze zelf gekozen hadden. Nu begint het vervolg van het College-traject met de projectfase, die start met een tweedaags verblijf in StayOkay Soest.

De leerlingen arriveren om 11 uur op dinsdag 16 april. Na een introductie, het nuttigen van de zelf meegebrachte lunch en de toewijzing van de slaapkamers, start het maken van de lipdub. Een in één take opgenomen filmpje, waarin leerlingen de tekst van een song nazingen, dansen en een complete choreografie bedenken.

Onder leiding van vier studenten van de studie Built Environment wordt het nummer Shut up and dance with me gekozen. Dan kan de pret beginnen met het bedenken van de pasjes, de dansjes, de plekken en de gebaren. De groepjes leerlingen van verschillende scholen, blijken geweldig te kunnen samenwerken en ze leren elkaar in korte tijd goed kennen. Ook degene die “ik doe echt niet mee!” roept, doet uiteindelijk toch enthousiast mee. Ieder heeft zijn rol, de een wil meer, de ander minder op de voorgrond. De uitkomst is weer superleuk. Een inspirerende en enthousiaste lipdub waar het plezier van af spat.

Na de avondmaaltijd speelt de ene groep volleybal en de anderen zitten bij het kampvuur met zelfgekozen muziek met elkaar te praten. Als het echt te koud en te donker wordt, wordt er nog gedanst, gelachen en gekletst in de zaal. Iedereen ligt om half 12 in bed, want de volgende dag is er weer veel te doen.

Na het ontbijt krijgen de leerlingen korte presentaties van de zes projectonderwerpen waaruit gekozen kan worden. Ieder maakt een eerste en een tweede keus, waarna de leiding de groepjes samenstelt. De eerder gehouden Disctest is de basis bij de groepssamenstelling. Iedereen is blij met het gekregen onderwerp en het groepje waar hij of zij in zit.

 Nu kan de projectfase echt starten!

Meedoen met het College in 2024-2025? Geef je op voor de ”Blik op U-Talent” voorlichtingssessie op 2 oktober 2024 via je U-Talent coördinator. Je krijgt dan meer info over het programma en de masterclasses die je volgt in de eerste fase van het College.