Activiteiten

Door wie word jij beïnvloed?

Waarom luisteren jongeren naar bepaalde muziek? Waarom kijken ze naar bepaalde Netflix series? Waarom dragen jongeren bepaalde kleding? Wat voor studie wil je gaan doen? Welke politieke partijen spreken je meer aan dan andere?

Je zou denken dat je een individueel denkend mens bent die zijn smaak, mening en overtuigingen zelf bepaalt. Maar velen komen er niet onderuit dat hun smaak of mening overeenkomt met de smaak of mening van de mensen in hun omgeving.

Sociale beïnvloeding is een bekend fenomeen, dat ervoor zorgt dat mensen lijken op de mensen om hen heen. Een ander mechanisme wat hiervoor zorgt, is dat mensen anderen kiezen om mee om te gaan op wie ze lijken.
In deze masterclass laten we je zien hoe sociale netwerken eruit zien en hoe ze meningen en gedrag van mensen kunnen beïnvloeden.

Doelgroep
Deze masterclass is voor leerlingen uit 4, 5 en 6 VWO.

Voorbereiden

Voor de voorbereidende opdracht (max 4 uur) zullen we jullie vragen een stukje van je eigen netwerk in kaart te brengen. Tijdens de masterclass gaan we dan dieper in op hoe sociale beïnvloeding werkt en gaan jullie in groepjes op zoek naar opvallende aspecten in jullie eigen netwerken en proberen die te verklaren.

Praktische informatie

Niveau:
4 vwo 5 vwo 6 vwo
Data:
Vrijdag 13 december 2019
Locatie:
Science Park de Uithof, Utrecht
Partnerschap:
Alfa/gamma Open
Prijs:
€ 35,- voor een eendaagse masterclass exclusief lunch, gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

Voor leerlingen van U-Talent alfa-gamma partnerschool is de deelname gratis. Neem om je aan te melden contact op met de U-Talent alfa-gammacoördinator op jouw school. Als je wordt geplaatst, is de deelname gratis.

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool, maar wil je wel deelnemen? Dan kan je je inschrijven voor deze masterclass via het volgende inschrijfformulier.

Het aantal inschrijvingen is beperkt en de registraties sluiten ongeveer 4 weken voor het begin van de masterclass, dus wees er op tijd bij. Je kunt gelijk online betalen via IDEAL.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent-alfagamma@uu.nl


Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring

Terug naar het overzicht