U-Talent

Docentennetwerk biologie: duurzaamheid in de biologieles

Docentennetwerk biologie: Neem vragen mee en werk aan ideeën.

We zijn druk bezig om ons programma van volgend jaar vorm te geven. Alle praktische informatie over data en inschrijven wordt in de zomervakantie bijgewerkt en aangevuld.

Nieuwsberichten koppen als: ‘helft plantensoorten op uitsterven’, ’multifunctioneel micro-organisme ruimt koolstof op in oceanen’, ‘groeiende bewijslast dat blootstelling PFAS onze gezondheid schaadt’ en ’Nederlandse boeren willen overstappen op natuurvriendelijke methoden’. De problemen die nu in de media komen zijn best groot en zullen tot heel wat veranderingen leiden. Hoe zorg je dat je het gesprek positief houdt, en hoe weten leerlingen wat feit en wat fictie is? Welke docent biologie zoekt niet naar mogelijkheden om de nieuwsberichten rond duurzaamheid te koppelen aan wat je moet behandelen in je les? Hoe kunnen we met weinig moeite de grote vragen die leerlingen hebben aan de orde laten komen bij de concepten van de examenstof? In twee gekoppelde bijeenkomsten rond het thema duurzaamheid geven we je kennis en handvatten voor je lessen.

Elke bijeenkomst bestaat uit:

  • een lezing door een vakinhoudelijk professional/onderzoeker
  • een vakdidactisch deel: het uitwisselen van best practices door VO-docenten en vakdidactici.
  • communityvorming: netwerken onder het genot van een maaltijd (voor de deelnemers op locatie).

Je gaat naar huis met actuele inzichten en ideeën om op verschillende manieren duurzaamheid een rol in jouw lessen te geven. De bijeenkomsten zijn vooral gericht op bovenbouwonderwerpen, en we besteden ook aandacht aan hoe je al in de onderbouw deze vraagstukken kunt behandelen. Het docentennetwerk is een professionele leeromgeving voor docenten en toa’s, met medewerking van opleiders en (bachelor)docenten. Uiteraard is er ook ruimte voor eigen inbreng bij het vormgeven van het programma.

 

Praktische informatie

Locatie:
Utrecht Science Park en campus VU Amsterdam
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
Gratis voor partnerscholen van U-Talent en Bètapartners, €50,- per bijeenkomst voor externe deelnemers

Inschrijven

De inschrijving voor deze activiteit is gesloten.

Als je een partnerschooldocent bent die zich gratis of o.b.v. U-Points heeft aangemeld, dan kunnen wij een no show fee van 50 euro aan je school berekenen, als je zonder afmelding niet aanwezig bent, of als je je 10 of minder werkdagen voor aanvang van de activiteit afmeldt en geen vervanger stuurt. Dit geldt ook voor online bijeenkomsten.

Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.

Terug naar het overzicht