Alleen voor partnerscholen

De potentie van het hart

Deze masterclass zal online worden gegeven. 

Het hart is een van de meest krachtige spieren in het lichaam. Per dag pompt het duizenden liters bloed rond. Dat is dan ook meteen de belangrijkste functie van het hart. In deze masterclass bestudeer je deze functie van het hart en de manier waarop het samentrekken elektrisch geactiveerd wordt.  

Je leert op een inleidend niveau hoe je een ECG moet interpreteren en hoe je bepaalde ziektebeelden kan herkennen op een ECG, wanneer de elektrische activatie van het hart is verstoord. 

Je leert hoe een actiepotentiaal leidt tot het samentrekken van een hartspiercel. Ook ga je dieper in op de elektrische activatie van het hart en op de invloed van medicijnen op de actiepotentiaal en de samentrekking van een hartspiercel. 

Voor wie

Deze masterclass is voor 5 en 6 vwo’ers met biologie

Voorbereiden

Bij deze masterclass zit een voorbereidende opdracht van max. 2 uur. 

Praktische informatie

Niveau:
5 vwo 6 vwo
Data:
Dinsdag 8 december 2020
Locatie:
Utrecht Science Park en/of online via Microsoft Teams.
Partnerschap:
Ambitie Connectie
Prijs:
€ 35,- voor een eendaagse masterclass exclusief lunch; gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

Voor leerlingen van U-Talent Connectie en Ambitie partnerscholen is de deelname gratis.

U-Talent coördinatoren kunnen leerlingen aanmelden via een inschrijfformulier dat te vinden is op de pagina over de masterclasses-inschrijving. Hier vind je ook alle deadlines en informatie over (de spelregels rondom) het plaatsen van leerlingen.

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool of ben je niet aangemeld door de U-Talent coördinator van jouw school maar wil je wel deelnemen? Dan kan je je vanaf 1 oktober inschrijven voor deze masterclass via het volgende inschrijfformulier.

Het aantal inschrijvingen is beperkt en de registraties sluiten ongeveer 4 weken voor het begin van de masterclass, dus wees er op tijd bij. Je kunt gelijk online betalen via IDEAL.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent@uu.nl


Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring

Terug naar het overzicht