U-Talent

De potentie van het hart

Elke dag pompt je hart duizenden liters bloed rond in je lichaam, jaar in jaar uit. Heel gewoon, lijkt ‘t. Maar hoe werkt het hart nu precies? En in ’t bijzonder: hoe zit ’t met de elektrische activatie van het hart? Waarom heeft het electrocardiogram (ECG) wat je op school leert, nou zo’n karakteristieke vorm? Hoe ziet een cardioloog aan een ECG dat er bij een patiënt iets met de elektrische activatie aan de hand is? En hoe kun je door middel van medicijnen die activatie beïnvloeden? 

In deze masterclass leer je hoe ECG’s nu eigenlijk opgebouwd zijn. Je maakt een ECG van jezelf en leert hoe je deze moet interpreteren en hoe je bepaalde ziektebeelden kan herkennen op een ECG, wanneer de elektrische activatie van het hart is verstoord. Daarnaast ga je dieper in op de invloed van medicijnen op de actiepotentiaal en de samentrekking van een hartspiercel. 

En aan het eind van de masterclass weet je hier meer van dan je biologiedocent! 

Doelgroep

Deze masterclass is voor 5 en 6 vwo’ers met biologie

Voorbereiden

Bij deze masterclass zit een voorbereidende opdracht van max. 2 uur. 

Praktische informatie

Niveau:
5 vwo 6 vwo
Data:
Donderdag 16 februari 2023 óf dinsdag 28 maart 2023 van 9:00 tot 15:00 uur
Locatie:
Utrecht Science Park
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
€35,- exclusief lunch. Gratis voor leerlingen van onze partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

Voor leerlingen van U-Talent Connectie en Ambitie partnerscholen is de deelname gratis.

U-Talent coördinatoren kunnen leerlingen aanmelden via dit inschrijfformulier dat ook te vinden is op deze pagina over de masterclasses-inschrijving. Hier vind je ook alle deadlines en informatie over (de spelregels rondom) het plaatsen van leerlingen.

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool of ben je niet aangemeld door de U-Talent coördinator van jouw school maar wil je wel deelnemen? Dan kan je je vanaf nu inschrijven voor deze masterclass via dit inschrijfformulier.

Het aantal inschrijvingen is beperkt en de registraties van de masterclass sluiten op zondag 8 januari 2023, dus wees er op tijd bij. Je kunt gelijk online betalen via IDEAL.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent@uu.nl


Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring

Terug naar het overzicht