Black Feminist Poetry

Universiteitsbibliotheek Binnenstad

Gender en etnische identiteit staan voortdurend ter discussie, in talkshows, kranten, messageboards maar vast ook bij jou thuis en op het schoolplein. Het zijn vaak lastige discussies, omdat niet altijd duidelijk wie wat mag zeggen, of waar je wel of niet kritiek op kunt hebben.

Deze discussie lijkt misschien wel nieuw, maar is dat niet. Al tientallen jaren schrijven Zwarte feministische dichters teksten over identiteit, over hun lijven, hun liefdes, hun familie. Over wat het betekent om Zwart te zijn, en niet te zijn of niet gezien te worden. Deze teksten bieden handvaten om opnieuw te kijken naar identiteit, om over identiteit te praten zonder op tenen te trappen, en toch niet alles maar te vermijden.

Leerlingen die geïnteresseerd zijn in identiteit, taal, gender, poëzie, seks, politiek en geschiedenis zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze master class over Black Feminist Poetry: wat is het, wie schrijft het, waarom, en wat wil deze poëzie bereiken? Je leert (meer) over het analyseren van gedichten, je krijgt een hoorcollege over African American literatuur, en we bediscussiëren de moeilijke vragen over gender en etnische identiteit. Let wel: een aantal gedichten is confronterend en/of ‘sexually explicit’.

Deze masterclass wordt gegeven door Jochem Riesthuis.

Voorbereiden

Bij deze masterclass zit een voorbereidende opdracht van ongeveer 2,5 uur. 

Praktische informatie

Start datum:
13/11/2023
Tijdstip:
10:00
Niveau:
4 havo 4 vwo 5 havo 5 vwo 6 vwo Bovenbouw
Locatie:
Universiteit Utrecht: campus binnenstad
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
€35,- voor een eendaagse masterclass exclusief lunch, gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

Bij inschrijving ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.

Leerlingen van U-Talent partnerscholen: 

Aanmelding verloopt via de U-Talent coördinator van jouw school.

U-Talent coördinatoren kunnen leerlingen aanmelden via dit inschrijfformulier.
Inschrijfperiode: 4 september 20236 oktober 2023.

Overige leerlingen: 

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool? Dan kan je je inschrijven voor deze masterclass via dit inschrijfformulier. Je betaalt direct online via iDEAL.
Inschrijfperiode: 4 september 20236 oktober 2023. Het aantal inschrijvingen is beperkt.

Heb je een vraag? Stel deze via u-talent-alfagamma@uu.nl.