Inschrijving ”Lessen voor een Hoopvolle Toekomst” open

De 1e editie van de Conferentie over Duurzaamheidsdidactiek met thema ‘’Lessen voor een Hoopvolle Toekomst’’ vind plaats op 12 april 2024 van 09:30-17:00 uur op de Hogeschool Utrecht in het Utrecht Science Park.

De jaarlijkse U-Talent Conferentie is dit jaar onderdeel van deze landelijke samenwerking tussen de UU, HU, HvA en U-Talent.

Help jij mee aan het vormen van een toekomst waarin onze leerlingen met optimisme en daadkracht de wereld tegemoet treden?

Op 12 april komen we samen met vo-docenten van alle vakgebieden, schoolleiders, OOP’ers en wetenschappers en gaan we in op uitdagingen en kansen in duurzaamheidseducatie. Samen zullen we vernieuwende didactische benaderingen verkennen en onderwijsdoelen overwegen om leerlingen hoopvol naar de toekomst te laten kijken.

Het programma voor de conferentie is bekend en staat online. Keynotes worden verzorgd door Sander Thomaes en Wieneke Maris. Daarnaast zijn er twee rondes vol met inspiratiesessies en een workshopronde.

De Conferentie is gericht op docenten van alle vakgebieden – zo zijn er sessies voor bèta docenten (waaronder een sessie voor wiskunde-docenten), gamma gerichte onderwerpen, inspiratiesessies gericht op de talen en vakoverstijgende sessies.

Deelname is gratis voor U-Talent partnerscholen.

Meer informatie over het programma en een link naar het online inschrijfformulier vind je hier: