U-Talent

Workshop Inclusief Lesgeven

Ben je geïnteresseerd in advies over diversiteit, inclusie en gelijkheid in jouw school?

Lees hieronder meer over de mogelijkheden om een op maat ontwikkelde workshop inclusief lesgeven te organiseren voor docenten.

UP Projectleider Chahida Bouhamou heeft veel ervaring met inclusief onderwijs en lesgeven. Tijdens een adviesgesprek is het mogelijk om eigen persoonlijke ervaringen en twijfels te delen en om gezamenlijk verschillende benaderingen te bespreken.


Inclusief Lesgeven

Big group of people holding hands together making round circle shape. Colorful diverse friend team concept, united community or social cooperation cartoon on isolated background.Inclusief lesgeven is een doorlopend proces dat niet van de ene op de andere dag zal plaatsvinden, maar eerder een cyclus is die reflectie met zich meebrengt. Deze workshop geeft docenten ideeën en tools om te beginnen of doorgaan met het inclusiever maken van onderwijs.

Kansengelijkheid bereiken we namelijk niet alleen door aan de kant van de leerling interventies in te zetten, maar juist ook aan de kant van de docenten/leerkrachten valt er nog genoeg winst te behalen.

Waarom aandacht voor diversiteit en inclusie?

  • Bevorder gelijkheid – gelijke kansen, iedereen behandelen als even waardevolle mensen
  • Erken het belang van diversiteit – behoefte aan rolmodellen
  • Wees inclusief – vermijd micro-agressies (“death by a thousand papercuts”)

 

Wat vonden anderen van deze workshop

”Ik vond een aantal inzichten verhelderend, zoals: het kwaad van micro-agressie, het gegeven dat wel/niet inclusief niet binair maar een schaal is en dat er een grote mate van subjectiviteit is.”

”Een hele waardevolle workshop. De opzet was prettig. De nodige theoretische begrippen heel helder uitgelegd waarbij er ook ruimte was voor vragen/inbreng van de deelnemers. En er was tijd om de verschillende casussen te bespreken”

 

Interesse?

Neem contact op voor een workshop op maat via u-talent@uu.nl / universitypioneers@uu.nl