U-Talent

Lesmateriaal

Hieronder kunt u diverse door U-Talent partners ontwikkelde leerlingenmaterialen downloaden. Voor de docentenhandleidingen kunt u een e-mail sturen naar u-talent@uu.nl vanaf uw school-emailadres.

Downloadbaar lesmateriaal

De val van Paaseiland (over structuren van ecosystemen)

Kernenergie: vloek of zegen? (over radioactiviteit)

Een vulkaan onder Nederland (over mechanica)

Modellen en Dynamische Systemen (vwo 6 – geen docentenhandleiding beschikbaar, wel uitwerkingen van de vraagstukken)

Diophantische vergelijkingen (vwo 5 of vwo 6)

Problemen oplossen én uitleggen (vanaf havo/vwo 4). Aanvullend materiaal:

Combinatoriek en partities (vwo 5 – geen docentenhandleiding beschikbaar, wel uitwerkingen van een aantal opgaven)

Constructies met passer en liniaal, origami en meccano (vwo 5 – geen docentenhandleiding beschikbaar, wel antwoorden op de opgaven). Aanvullend materiaal:

  • De modules van NLT zijn voor scholen die lid zijn van de NLT-vereniging te vinden in de moduledatabase. Op de moduledatabase vind je het moduleboekje, maar ook ondersteunende bestanden zoals toetsen, practicumhandleidingen en de docentenhandleiding. 
  • Meer informatie over het schoolvak NLT en de NLT-modules is te vinden bij de Vereniging NLT 
  • Informatie en toegang tot aanvullend materiaal (waar binnen de modules naar gerefereerd wordt) kan bij het vaksteunpunt dat die module beheert opgevraagd worden. Mail voor vragen aan het vaksteunpunt Utrecht Marjolein Gelauff via u-talent@uu.nl 
  • Bij de NLT module ‘Aarde in evolutie’ kunnen leskisten voor het paardenpracticum ‘Evolutie van het paard’ gereserveerd worden. Een aanvraag hiervoor kunt u doen via dit formulier. Na bevestiging kunt u op het afgesproken moment de gereserveerde leskisten ophalen bij U-Talent op de Uithof. 

Sites met lesmaterialen