Docentenprogramma

Docentenprogramma poster 2021-2022U-Talent biedt docenten, TOA’s en schoolleiders activiteiten gericht op verdieping van vakkennis, didactiek en de organisatie van aansprekend en uitdagend bètaonderwijs.

Bekijk de agenda!

In de (U-Talent) docentennetwerken bieden we vakinhoudelijke verdieping bijvoorbeeld d.m.v. lezingen van wetenschappers over hun onderzoek, (vak)didactische inspiratie en de mogelijkheid voor het onderling uitwisselen van kennis, ervaringen en best practices tussen VO-docenten onderling en met docenten/onderzoekers uit het HO. De deelnemers hebben soms zelf invloed op de precieze invulling van het programma. Er is een netwerk voor docenten biologie, informatica, natuurkunde, NLT, robotica, scheikunde, science en techniek en wiskunde.

Daarnaast organiseren we vakoverstijgende activiteiten die voor alle docenten interessant zijn; deze worden gedurende het jaar toegevoegd op de website.

Het is nog onzeker of de jaarlijkse conferentie van U-Talent dit jaar doorgaat i.v.m. de coronamaatregelen.

Het docentenprogramma wordt inhoudelijk verzorgd vanuit de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en het bedrijfsleven.