U-Talent

30 augustus 2022

Vacature Student Assistent U-Talent University Pioneers (UP)

Student-assistent U-Talent UP (2 dagdelen per week)

Binnen U-Talent werken de UU, de HU en zo’n 50 VO-scholen in de regio Utrecht aan het versterken van het onderwijs in het VO en het verbeteren van de aansluiting tussen het VO en het HO.

Een van de programma’s die U-Talent aanbiedt is University Pioneers (UP). UP richt zich op vwo-leerlingen die straks als eerste in hun familie of gezin zullen gaan studeren aan een universiteit. Het is een driejarig programma dat start als de leerlingen in vwo-4 zitten. In het eerste jaar van het programma vinden er vier bijeenkomsten plaats, in het tweede jaar drie bijeenkomsten en in het derde jaar twee bijeenkomsten. Elk jaar van het programma heeft een andere focus met als uiteindelijk doel de UP-leerlingen goed voorbereid te laten doorstromen naar vervolgstudie van hun keuze.

Wat houdt de baan in?
We zijn op zoek naar een vaste student-assistent voor het bèta-team van U-Talent. Je komt één dag per week bij ons werken. Bij voorkeur verdeel je jouw uren over twee dagdelen op de dinsdag en donderdag. De precieze startdatum is bespreekbaar, maar bij voorkeur 1 oktober. We zoeken iemand die het gehele komende studiejaar (2022/2023) bij ons kan blijven werken en bij wederzijdse tevredenheid wellicht nog langer kan blijven.

Als student-assistent voer je ondersteunende werkzaamheden uit voor de U-Talent UP projectleider. Het gaat vooral om de administratie, communicatie (bijv. informatiemails versturen) en de praktische ondersteuning (bijv. materiaal klaarzetten en certificaten maken). Op termijn kan in overleg worden bekeken of je naast de ondersteunende werkzaamheden ook meer inhoudelijke werkzaamheden kan gaan oppakken (bijv. het (mee)draaien van de bijeenkomsten).

Jouw profiel
Wij zoeken jou als je het volgende meebrengt:
• Je bent nauwkeurig en proactief.
• Je kunt nette mails schrijven (in het Nederlands) naar onze U-Talent coördinatoren en hun leerlingen en weet daarbij de juiste toon te kiezen.
• Je kunt goed planmatig werken en daarbij het overzicht bewaren.
• Je bent handig met Excel, Word en Adobe.
• Je kunt goed in een team functioneren en geeft het tijdig aan als er problemen zijn.
• Je houdt van duidelijke procedures, maar past je ook snel aan veranderingen aan.

Het is een pré als je:
• Affiniteit hebt met de aansluiting tussen VO en HO, het vergroten van kansengelijkheid en diversiteit en inclusie;
• Een eerste-generatie student bent;
• Al weet hoe je kan werken met mailmerge in Word/Excel;
• Ervaring hebt met WordPress, Formdesk en Qualtrics.

Aanbod en solliciteren
Wij bieden een tijdelijke aanstelling als student-assistent, te beginnen voor 2 maanden. Als het van beide kanten goed bevalt, volgt een (tijdelijke) verlenging.
Je kunt tot en met woensdag 14 september solliciteren door te mailen naar u-talent@uu.nl. Stuur daarbij je cv mee en een motivatiebrief van maximaal 1 A4. De gesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 22 september.

Meer informatie?
Meer informatie over U-Talent en U-Talent UP vind je op onze website: www.u-talent.nl.
Voor meer informatie over deze bijbaan kun je contact opnemen met Chahida Bouhamou, projectleider bij U-Talent, via c.bouhamou@uu.nl.