Nieuws

5 juni 2018

Vacature Projectmedewerker U-Talent (0,6 – 0,8 fte)

Per 1 oktober 2018 zijn wij op zoek naar een projectmedewerker U-Talent (0,6 – 0,8 fte).

Functie

Als projectmedewerker organiseert en evalueert u diverse leerlingen- en docentenactiviteiten binnen U-Talent. Denk bij de leerlingenactiviteiten bijvoorbeeld aan onze onderbouwdagen voor havo/vwo, een tweedaagse excursie naar de Hannover Messe en de regionale voorronde van de European Union Science Olympiad (EUSO). Voor docenten gaat het om een divers aanbod aan nascholingscursussen en de jaarlijkse U-Talent conferentie voor docenten, TOA’s en schoolleiders.

U onderhoudt contacten met de U-Talent coördinatoren op onze partnerscholen en hun leerlingen, met de organisatoren van activiteiten (bijvoorbeeld een wetenschapper die een nascholing geeft) en met de projectcoördinatoren van U-Talent aan de HU en de UU. Daarnaast werkt u mee aan de (externe) communicatie van U-Talent.

U werkt nauw samen met collega’s binnen het U-Talent projectteam aan de UU, dat verder bestaat uit de directeur, de projectcoördinator, de curriculumcoördinator, de medewerker studentzaken en de office manager.

De werkzaamheden in deze dynamische functie zijn zeer divers en bevatten onder andere:

 • organisatie van leerlingen- en docentenactiviteiten:
  • programmering i.o.m. de projectcoördinator;
  • inschrijvingen verwerken i.s.m. de office manager;
  • communicatie met leerlingen en docenten;
  • afstemmen praktische details met organisatoren;
  • wanneer nodig: uitvoeren praktische zaken (bijv. zaalreserveringen, indelen leerlingen) rondom activiteit.
 • evaluatie van leerling- en docentactiviteiten:
  • opstellen, afnemen en uitwerken van evaluaties van de activiteiten;
  • rapporteren aan de projectcoördinator.
 • communicatie: PR teksten rondom activiteiten verzamelen, nieuwsberichten voor de website en teksten voor de nieuwsbrief schrijven. Online plaatsen van nieuwsberichten. Contacten onderhouden met redacteuren van websites, nieuwsbrieven en tijdschriften.

Profiel

U houdt van organiseren, regelen en van goede procedures, maar past u ook snel aan veranderingen aan. U kunt goed in een team functioneren. U bent flexibel en accuraat, betrokken en betrouwbaar. U beschikt over een helicopterview, maar heeft ook oog voor details.

Meer specifiek beschikt u over:

 • hbo werk- en denkniveau;
 • uitstekende organisatorische vaardigheden, waaronder planmatig werken en overzicht bewaren;
 • goede samenwerkingsvaardigheden;
 • goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift, zowel in het Nederlands als in het Engels, via verschillende media (folders, mails, website en social media) en met verschillende doelgroepen (docenten, wetenschappers, collega’s en leerlingen);
 • stressbestendigheid en flexibiliteit.

Het is een pré als u:

 • ervaring heeft met WordPress;
 • affiniteit met wiskunde en natuurwetenschappen heeft, met vernieuwend bèta-onderwijs en met de aansluiting tussen VO en HO.

Aanbod

Wij bieden een tijdelijke aanstelling voor een jaar per 1 oktober 2018. Bij goed functioneren is er mogelijk uitzicht op tijdelijke verlenging. Detachering vanuit een ander onderdeel binnen de UU behoort tot de mogelijkheden. In principe is het een functie voor 0,6 fte, ophoging naar 0,8 fte is bespreekbaar. Het salaris bedraagt – afhankelijk van opleiding en ervaring – minimaal € 2.465,- en maximaal € 3.722,- (schaal 8/9 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Daarnaast mag u rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie: werken bij de Universiteit Utrecht.

Over de organisatie

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema’s. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De Faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht omvat zes departementen: Biologie, Farmacie, Informatica, Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde. Zij heeft omstreeks 4.800 studenten en bijna 1.500 medewerkers, en staat internationaal bekend om haar kwaliteit in onderzoek. De wetenschappelijke programma’s van de faculteit weerspiegelen de ontwikkelingen in de maatschappij en de wetenschap van vandaag.

Het Freudenthal Instituut (FI) stelt zich tot doel om door middel van onderwijs, onderzoek en valorisatie bij te dragen aan hoogwaardig onderwijs in wiskunde en natuurwetenschappen. Succesvolle innovatie van onderwijs in bètavakken staat of valt met samenwerking en kennisdeling tussen docenten, ontwikkelaars, onderzoekers en andere stakeholders in de hele ontwikkelketen op landelijk en regionaal niveau. De focus ligt daarbij binnen het FI primair op doorlopende leerlijnen in het voortgezet, hoger en post-initieel onderwijs.

Het FI bestaat uit de bètadidactische onderzoeksgroepen, de onderzoeksgroep History and Philosophy of Science en U-Talent.

U-Talent is gericht op het verdiepen en verrijken van het bètaonderwijs, talentontwikkeling in de bètavakken en het vergroten van de interesse van leerlingen in bèta en techniek. Er zijn activiteiten voor onderbouwleerlingen, bovenbouwleerlingen, bètadocenten, TOA’s en schoolleiders. Zo verdiepen leerlingen zich bijvoorbeeld in de werking van nieuwe medicijnen en wisselen TOA’s good practices uit op een inspiratiedag.

Aanvullende informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ragna Senf, projectcoördinator U-Talent, via 030 253 89 90 of via r.senf@uu.nl.

Solliciteren

Uw sollicitatie dient een motivatie en cv te bevatten. U kunt tot en met 27 juni 2018 reageren via:

Solliciteer of kijk op Werken bij de Universiteit Utrecht.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op maandag 2 juli en donderdag 5 juli 2018.

Reageren uiterlijk

27/06/2018