Verdieping en verrijking in bèta en techniek

U-Talent

Nieuws

6 mei 2017
Domplein

Utrecht Physics Challenge en kans op een plaats bij een lezing!

Op 6 mei 2017 vindt de Utrecht Physics Challenge plaats, georganiseerd door het departement Natuurkunde van de Universiteit Utrecht in samenwerking met de studievereniging A-Eskwadraat. Dit is een nieuw evenement en bestaat uit twee onderdelen: de Student Challenge en het Physics Festival. Het Physics Festival zal op het Domplein plaatsvinden en is opgezet voor een algemeen publiek, leerlingen, ouders en docenten zijn hier van harte welkom! Het is een interactief natuurkundefestival met experimenten, activiteiten, shows, spellen, lekker eten en wat muziek.

Tijdens het Utrecht Physics Challenge zal de Student Challenge plaatsvinden waarbij universiteit studenten van allerlei niveaus de strijd met elkaar tijdens een spannend spel waarbij zij punten verdienen door het beantwoorden van quizvragen bij lezingen van gerenommeerde sprekers en het vervullen van opdrachten op het Physics Festival.

Er zijn een aantal plekken bij de lezingen vrijgehouden voor geïnteresseerde een gemotiveerde middelbare scholieren! Deze plekken worden gesponsord door de opleiding natuur- en sterrenkunde van de Universiteit Utrecht.

Als het je leuk lijkt naar de lezingen te gaan en deel te nemen aan de Student Challenge, doe dan mee aan een prijsopdracht over de expansie van het universum. De achtergrond informatie en bijbehorende vragen zijn op het niveau van een eerstejaars universiteit vak gemaakt. Ze testen het doorzettingsvermogen om een nieuw onderwerp te leren en te begrijpen, net als tijdens de lezingen van de Student Challenge.
Als je graag mee wilt doen aan de prijsvraag kun je hier de opdracht downloaden. Mail uiterlijk op dinsdag 2 mei de antwoorden in pdf-formaat naar prijsvraag.upc@gmail.com.

Meer informatie is te vinden op www.utrechtphysicschallenge.com en contact opnemen kan via info@utrechtphysicschallenge.nl.

 

Dag:
zaterdag
Alle data:
6 mei 2017
Locatie:
Domplein
Prijs:
gratis