U-Talent

19 december 2019

IJSO: Olympisch brons voor Nederlandse scholieren in Qatar

Van 3 t/m 12 december vond de 16e International Junior Science Olympiad (IJSO) plaats in Doha, Qatar. Het thema van de olympiade was ‘Inspiring today’s young generation for the skills of tomorrow’. Het was voor het eerst dat deze sciencewedstrijd in een Arabisch land werd gehouden. Mohammed bin Abdul Wahed Al Hammadi, de minister van Onderwijs van Qatar, zei bij dat deze olympiade leerlingen uitdaagt na te denken over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN en hen inspireert om als wetenschappers in spé hier in de toekomst mede invulling aan te geven. Dit jaar gingen 409 topleerlingen uit 67 landen de strijd met elkaar aan. Veertien landen deden voor het eerst met een leerlingenteam mee, drie landen stuurden een waarnemer.

Goede resultaten voor het hele team

Het gehele team bestaande uit Sophie Bekkering van het Praedinius Gymnasium in Groningen, Bart Bloemsaat van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen, Koen Bresters van De Goudse Waarden in Gouda, Revi Gerner van RSG Tromp Meesters in Steenwijk, Lars Hamelijnck van het Gymnasium Bernrode in Heeswijk-Dinther en Stephen Yang van U-Talent partnerschool, het Utrechts Stedelijk Gymnasium, behaalde een bronzen medaille. Een heel mooi resultaat bij deze internationale krachtmeting onder toptalenten.