U-Talent

12 april 2019

SG Huizermaat besteedt prijzengeld aan onderzoeksopstelling

Vorig jaar won SG Huizermaat de 1e prijs bij het Bètafestival op de U-Talent conferentie met hun ‘Huis-Tuin-en-Keuken-PCR’ apparaat dat de leerlingen zelf gebouwd hadden voor hun schoolprogrammaproject.

De 750,- is besteed aan een Big Brother zelfvoorzienend ecosysteem (zie: www.spruitje.nu), samen met een gecombineerde sensor van Vernier Graphical Analysis. Met deze sensor kan tegelijkertijd het CO2 gehalte, de luchtvochtigheidsgraad en de temperatuur worden gemeten in real time.

Met deze opstelling kunnen leerlingen onderzoek verrichten naar de variabelen die van invloed zijn op het bereiken van een evenwicht in de uitwisseling van gassen binnen een afgesloten ecosysteem.

Big Brother heeft een prominente plek gekregen in de Sciencevleugel van de school, met een plakkaat waarop de deelnemende leerlingen vermeld staan.