U-Talent

21 februari 2019

Leerlingen van Cals College geven les op de basisschool

Bovenbouwleerlingen van het Cals College Nieuwegein hebben les gegeven aan groep 8 leerlingen van de basisschool. De scheikundelessen werden door de leerlingen zelf ontworpen en bestonden uit een aantal spannende proeven.

Vorig jaar gaven leerlingen van het Cals College voor het eerst les aan de basisschool. Toen was er een klein groepje dat op basisschool de Vroonestein lesgaf. De leerlingen van beide scholen en de betrokken docenten waren daar zo enthousiast over, dat het project dit jaar werd doorgezet. Er is dit jaar ook een groep 5V leerlingen die met de Leaphy robot op pad gaat. Dat is een kleine robot op wieltjes die wordt aangestuurd door een computer op basis van een eenvoudige programmeertaal. Het project begint dus te groeien!