U-Talent

18 december 2018

Robotteams Bonifatius plaatsen zich voor NK

Twee van de robotteams van het St. Bonifatius College uit Utrecht hebben zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap van de First Tech Challenge dat op 9 februari gehouden wordt in Den Haag. De teams, Roboni Red en Roboni Blue, maken daarmee nog kans om te mogen deelnemen aan de Spanish Open in Barcelona en het WK in Detroit. Het derde robotteam, Roboni Black, maakt ook nog kans om zich te plaatsen voor het NK.

De drie teams deden op zaterdag 15 december mee aan de FTC League Meet bij de Hogeschool Utrecht. Het was een enerverende dag waarbij alle teams elf matches speelden. Bij elke match speelden twee teams samen tegen twee andere teams, in wisselende combinaties. Daardoor moest er in elke wedstrijd goed samengewerkt worden. Roboni Red en Roboni Blue verzamelden bij hun wedstrijden voldoende punten om zich nu al te plaatsen voor het NK. De deelname van Roboni Black hangt af van de uitslag van de laatste FTC League Meet in Veghel.