U-Talent

13 december 2018

Leerlingen Amersfoortse Berg winnen Junior Innovation Challenge 2018

Junior Innovation ChallengeAfgelopen schooljaar hebben alle leerlingen van de Amerfoortse Berg uit 2 vwo-bèta deelgenomen aan de Junior Innovation Challenge. Dit is een wedstrijd voor jongeren tussen de 10 en 16 jaar waarbij ze worden uitgedaagd na te denken over nieuwe technologische en innovatieve oplossingen voor alledaagse problemen.

Leerlingen-Amersfoortse-Berg-winnen-Junior-Innovation-Challenge-2018Bram, Evi, Luuk en Valerie, leerlingen van de Amersfoortse Berg, hebben de landelijke finale van de Junior Innovation Challenge gewonnen met hun innovatie: platen onder de grond die energie opwekken door te reageren op beweging van mensen.  Zij noemen hun technologie Human Pressing Energy (HPE). Deze slimme vloer kan geïnstalleerd worden op plaatsen waar veel mensen en verkeer komen.

De Junior Innovation Challenge is een innovatiewedstrijd voor leerlingen tussen de 10 en 16 jaar, georganiseerd door Jet-Net & TechNet.

Lees meer