U-Talent

12 juni 2018

World Robot Olympiad: St. Bonifatiuscollege wint tweede prijs op NK

Op het eerste NK van de World Robot Olympiad heeft de zelfgebouwde robot “Roboni Red” van partnerschool het St. Bonifatiuscollege, met Silvijn en Dirk uit 1G2, de tweede plek veroverd. “Roboni Blue”, met Koen en Xander uit 1G1, eindigde op de zesde plaats.

World Robot Olympiad (WRO©) is een internationale roboticawedstrijd voor kinderen en jongeren. De World Robot Olympiad is een robotwedstijd waarbij programmeren en bouwen centraal staan. In meer dan 60 landen van over de hele wereld doen teams mee aan deze competitie. Er zijn bij WRO© meerdere wedstrijd categorieën in verschillende leeftijdsgroepen. Voor bijna alle wedstrijden gebruik je een LEGO© MINDSTORMS robot.

In Nederland start WRO© met de Regular Category. Bij deze wedstrijd bouw je een LEGO© MINDSTORMS robot, die ter plekke uit het hoofd in elkaar moet worden gezet en met slechts een programma zoveel mogelijk opdrachten moet uitvoeren op het speelveld.

Bekijk het hele verslag van Roboni op de site van het Bonifatiuscollege

afbeelding: St. Bonifatiuscollege