U-Talent

20 maart 2018

Jeugd Science Festival Bètamarkt 2018

jeugd science festival Bètamarkt 2018 brugUpdate: Helaas is de Bètamarkt afgelast bij gebrek aan aanmeldingen

Na de succesvolle eerste Bètamarkt van vorig jaar organiseert het Amadeus Lyceum dit jaar de Bètamarkt editie 2018 op woensdag 30 mei (gewijzigde datum!). De Bètamarkt is een science festival voor en door leerlingen. Leerlingen van diverse scholen krijgen een tafeltje vanwaar zij hun project tonen en erover kunnen uitleggen aan andere leerlingen en hun docenten. De leerlingen kunnen een indrukwekkend project, 3D prints, een super PWS, een U-Talent module of een geweldige proef tonen. Alles mag, als er maar een link met Bèta of techniek is. Gedurende de dag zie je de leerlingen groeien en steeds trotser worden. De ervaringen van vorig jaar waren heel positief!

jeugd science festival betamarkt 2018 - raket makenDe markt wordt bezocht door leerlingen van basis- en middelbare scholen uit de omgeving en hun docenten. Zij kunnen kraampjes bezoeken en meedoen met workshops, bijvoorbeeld een zonneboiler maken. Er worden prijzen uitgereikt aan de beste  en ook de meest duurzame projecten. Deze laatste prijs wordt dit jaar wederom door Utrecht Natuurlijk uitgereikt.

De dag is opgedeeld in een ochtend- en middagsessie waarbij er rond twaalf uur wordt gewisseld. De start is om 9:30 uur en we eindigen om 15:30 uur. De Bètamarkt wordt gehouden in Castellum Hoge Woerd in Utrecht.

Er zijn nog enkele plekken vrij. Leerlingen met een project kunnen zich opgeven als zelfstandige groep of als groep begeleid vanuit een school.

Informeer naar de mogelijkheden via info@betamarkt.nl of stuur een mail aan s.rademaker@amadeuslyceum.nl.

Voor meer informatie, ga naar www.betamarkt.nl of bekijk onderstaand filmpje.

De Bètamarkt wordt mogelijk gemaakt door ondersteuning van vrijwilligers en partners: Gemeente Utrecht, Amadeus Lyceum, Utrecht Natuurlijk, WisMon bèta onderwijsinstituut.