U-Talent

12 februari 2018

Bèta-vernieuwing op het Boni: programmeren en robotica

logo BoniHet St. Bonifatiuscollege is al enkele jaren actief  en met succes bezig om het onderwijs in de bètavakken te vernieuwen. Het Boni staat al jaren bekend als een goede school voor bèta-onderwijs. Binnen het Universum Programma is de school uitgekozen tot de top van Nederland en met enkele onderwijsprojecten heeft de school prijzen gewonnen.

Veel leerlingen kiezen voor een natuurprofiel en voor een aansluitende bèta-opleiding. Met name onder meisjes ligt het keuzepercentage ver boven het landelijk gemiddelde. Enthousiaste docenten en aandacht voor vernieuwing zorgen voor onderwijs dat zowel degelijk als inspirerend is.

da Vinci Programma

bètavakken: da vinci programmaHet da Vinci Programma is opgezet om leerlingen een beter beeld te geven van de wereld van natuurwetenschap & technologie. Bovendien worden leerlingen bij veel opdrachten gestimuleerd om eigen oplossingen te bedenken. Vindingrijkheid, inventiviteit en een onderzoekende houding staan centraal.

Het da Vinci Programma bestaat uit drie onderdelen:

  • O&O Robotica
  • De wereld van natuurwetenschap & technologie
  • Activiteiten in de lessen

Robotica

bètavakken: roboticaIn alle klassen kunnen Boni-leerlingen deelnemen aan robotica-projecten. In de bovenbouw is O&O Robotica een plusvak. Het programmeren en bouwen van een robot is een goede opstap naar een technische studie. In klas 2 (bij techniek) en in klas 4 (bij natuurkunde) kunnen leerlingen tijdens de lessen kiezen voor een robotica-project. Veel leerlingen ontdekken daar hun talenten voor programmeren en bouwen.

Lees meer over het da Vinci Programma of bekijk de website van het Boni om te zien wat het Boni allemaal doet aan bèta-vernieuwing.