7 december 2017

Roboni pakt twee prijzen in de First Lego League

In de regiofinale van de First Lego League heeft het team Roboni van het St. Bonifatius College, op 1 december twee bekers gewonnen: de beker voor de hoogste score in de robotwedstrijd en de beker voor de slimst ontworpen robot.

De First Lego League bestaat uit een robotwedstijd (programmeren en bouwen) en een project. Roboni had veel tijd gestoken in het bouwen en programmeren van de robot, en dat was in de wedstrijd goed te merken. Aan de robot was een beweegbare arm met een grijphaak gebouwd. Met die arm kon de robot voorwerpen oppakken, neerleggen en naar beneden duwen. Daarmee wist de robot een groot aantal missies met succes uit te voeren.

Lees het hele verslag van de wedstrijd op de website van het Boni.

Foto: St. Bonifatiuscollege