8 december 2017

Op bezoek bij… het Corderius

Sinds dit schooljaar organiseren we onze coördinatoren-vergaderingen op de partnerscholen zelf. De gastschool in kwestie krijgt zo de kans om de bijeenkomst naar eigen inzicht vorm te geven met bijvoorbeeld een workshop, netwerkmeeting of rondleiding door de school. Erg leuk om te zien wat al onze scholen in huis hebben! Deze keer was de meeting bij het Corderius College.

Leaphy autootje
Dinsdag ging het om de vergadering van onze Ambitiecoördinatoren. Olivier van Beekum en Irene Rademakers hostten deze middag in het stijlvolle Corderius schoolgebouw. De coördinatoren gingen naast het vergaderen aan de slag met een workshop robotica. Zo maakten ze kennis met de zogenaamde Leaphy: een klein autootje dat twee leerlingen van het Corderius zelf ontwikkelden.

Ondertussen wordt dit robot-autootje ingezet voor peer2peer onderwijs, waarbij leerlingen van de middelbare school lesgeven op de basisschool. U-Talent organiseert vanaf februari een nascholing voor docenten en leerlingen over Leaphy.

De rest van de middag werd de voortgang van het U-Talent project besproken. Eerdere vergaderingen vonden plaats bij Lek en Linge (Connectie) en het Cals College (Ambitie). Bij Lek en Linge leerden we onder andere programmeren met Micro:bit, een zakformaat computer. Bij het Cals College werd gesproken over de kwaliteit van de schoolprogramma’s.