U-Talent

4 juli 2017

“Honourable mention” voor het USG bij IMMC

In april hebben twee teams van vier leerlingen van het Utrechts Stedelijk Gymnasium meegedaan aan “The International Mathematical Modeling Challenge” (IMMC). Deze acht deelnemers aan het IMMC nemen allen ook deel aan het U-Talentprogramma.

 

Voor deze wiskundige modelleeruitdaging hebben de leerlingen zich vijf dagen lang bezig gehouden met het ontwerpen van een algoritme om te bepalen waar ter wereld men het beste voor een internationale conferentie bijeen kan komen. Hierbij moest met allerlei factoren rekening worden gehouden, zoals het aantal deelnemers, de duur, datum en locatie van de conferentie, de reistijd van de deelnemrs, tijd- en klimaat-verschil, jetlags, budget, etc.

Gebakjes bij de uitreiking van de certificaten

De leerlingen hebben hun resultaten in een Engelstalig verslag verwerkt.  De twee werkstukken van het USG werden door de Nederlandse jury als beste verkozen en zijn daarom opgestuurd naar Hong Kong, waar ze door een internationale jury zijn vergeleken met bijna 50 werkstukken uit 27 verschillende landen.
Eind juni werd bekend dat beide werkstukken van de USG-leerlingen een  “Honourable mention” kregen.

Vijf van de acht deelnemers van het USG, geflankeerd door de Nederlandse organisatie