U-Talent

22 mei 2017

Boni wint tweede prijs inspiratiewedstrijd U-Talent

2e prijs BoniLeerlingen van 4- en 5-havo van het St. Bonifatiuscollege hebben in april de tweede prijs gewonnen tijdens de inspiratiewedstrijd van de U-Talent docentenconferentie ‘in beweging’. Uit het juryrapport: ‘Het St. Bonifatiuscollege uit Utrecht won de tweede prijs van 500 euro. Hun leerlingen van 4- en 5-havo bouwden tijdens natuurkundelessen zelf een robot. Een docent vertelt: ‘Deze leerlingen hebben eindelijk iets op school gevonden wat ze écht leuk vinden, waar ze talent voor hebben en waar misschien wel een mooie toekomst ligt. Voor velen is een technische studie ineens een interessante optie geworden.’

De leerlingen doen op 19 en 20 mei mee aan de First Tech Challenge in Eindhoven, een internationale wedstrijd tussen zelfgebouwde robots. Aan het Open Dutch Championship doen 40 teams mee uit 16 landen, waaronder de USA, Rusland en Israël.

Daarnaast is dit schoolproject van het Boni geselecteerd voor de Nederlandse delegatie voor Science on Stage Europe, een Europees platform voor docenten in natuurwetenschappelijke vakken dat van 29 juni tot 2 juli zal plaatsvinden in Hongarije. Op dat festival presenteert elk land vernieuwende en inspirerende projecten.