U-Talent

19 december 2016

Robotproject ‘Leaphy’, een samenwerking van Corderius College en Science4Kids

U-Talent leerlingen van het Corderius College hebben meegedaan aan het tv-programma Denktank op NPO3. Luuk, Maartje en Tünde hebben verteld over het robotproject ‘Leaphy’ waar leerlingen van het Corderius College de afgelopen maanden hard aan hebben gewerkt. En dat de komende maanden nog zullen doen.

Robotica, programmeren en computervaardigheden krijgen een steeds belangrijker aandeel in de huidige economie en maatschappij. Het onderwijssysteem is hierin nog niet up-to-date en bereidt leerlingen nog onvoldoende voor op een wereld waarin Robots een belangrijke rol zullen gaan spelen. Daarom is het van belang dat kennis van robotica voor iedere leerling in het PO en VO beschikbaar komt.

Er zijn veel oorzaken te geven voor het achterblijven van het technologie onderwijs, maar een belangrijke barrière vormen op dit moment de hoge kosten die komen kijken bij robotica. Dit zou niet zo moeten zijn en is ook niet nodig.

Met het Leaphy project willen we hier iets aan doen. Samen met mijn leerlingen ontwierp ik een robotwagentje dat binnen het financiële bereik ligt van iedere leerling en van iedere school. Iedere leerling kan hiermee alle relevante kennis op het gebied van robotica opdoen.

Met diezelfde leerlingen en in samenwerking met Science4kids  maken we deze low-budget robot, met begeleiding en instructies, nu beschikbaar voor zoveel mogelijk leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs. Met het Leaphy project wordt de droom om iedere leerling in robotica te kunnen onderwijzen werkelijkheid.

Olivier van Beekum
Beta-Coördinator en Docent Biologie/NLT
Corderius College