Nieuws

5 december 2019

U-Talentscholen vallen in de prijzen bij EUSO voorronde

De leerlingen die op 25 november meededen aan de Utrechtse voorronde van de European Union Science Olympiad vonden het een “leuke en uitdagende ervaring” om twee experimenten uit te voeren in de practicumzalen op de Universiteit Utrecht. Er deden vier U-Talentscholen mee aan de voorronde: Kalsbeek College, Willem van Oranje College, Ds. Pierson College en Leidsche Rijn College. De laatste twee hiervan vielen in de prijzen!

De dertig leerlingen voerden tijdens de voorronde een pittige scheikunde- en natuurkundeproef uit. In teams van drie streden ze om de eerste plaats van deze voorronde: een plek in de nationale finale. De EUSO is een wedstrijd voor havo- en vwo-leerlingen en heeft als doel het uitdagen en stimuleren van geïnteresseerde en getalenteerde leerlingen op het gebied van wetenschap.

Op de eerste plek eindigden Kaoutar, Timo en Joris van het Leidsche Rijn College. De tweede plek was voor Camille, Jean Arthur en Kamal van het Lycée Francais Van Gogh en de derde plek voor Kiki, Richelle en Eva van het Ds. Pierson College.