Nieuws

17 januari 2020

Thesissymposium: een avond vol wetenschap

Het thesissymposium werd dit jaar georganiseerd als een echt wetenschappelijk symposium met een gezamenlijke opening, twee keynote presentaties en vervolgens een tweetal parallelsessies met daarin in totaal 10 posterpresentaties, 21 korte presentaties en 1 workshop, allen verzorgd door de leerlingen als afsluiting van het U-Talent Academy thesistraject. De onderwerpen die gepresenteerd werden waren bijzonder gevarieerd. Iedere presentatie werd beoordeeld door een U-Talentdocent geassisteerd door twee leerlingen uit 5vwo van jaarklas 2021.

De avond werd afgesloten door prof. dr. Toine Pieters waarin hij de groepjes die hij zelf heeft begeleid noemde en waarin hij aankaartte dat wetenschappelijk onderzoek een zoektocht is die vaak meer vragen oproept dan beantwoordt. Ook heeft hij de publieksprijs voor de beste presentatie uitgereikt aan ‘An orange a day keeps the COPD away’ van Lara, Lotte en Meike.

De bijeenkomst werd gehouden bij het University College Utrecht. Arjan Vredenberg (Head of Science) gaf een korte uitleg over het University College en de belangrijke plaats die communityvorming daarin heeft. De locatie met de grote Dining Hall bleek bijzonder geschikt om de ruim 350 aanwezigen bij de plenaire opening en afsluiting te herbergen.

De sfeer van de avond was zeer levendig en er waren heel veel positieve reacties van ouders, leerlingen, coördinatoren en schooldocenten.