Verdieping en verrijking in bèta en techniek

U-Talent

Activiteiten

9 juni 2017
campus Hogeschool Utrecht

Tiny houses: technisch ontwerpen

Heb je een profiel N&T en ben je geïnteresseerd in techniek en ontwerpen? Dan is deze dag echt iets voor jou. Je gaat met andere leerlingen op de Hogeschool Utrecht aan de slag met een creatieve ontwerpopdracht, die echt uit de praktijk komt. Een bedrijf uit de regio geeft je de kans met je creatieve ideeën bij te dragen aan het ontwerpen van tiny houses, die daar gemaakt worden.

tinyhousesTijdens deze dag bedenk je de ontwerpvraag, verzamel en analyseer je gegevens en bedenk je creatieve oplossingen met jouw projectgroepje. Wat leuk als je vervolgens met andere leerlingen een model maakt van je eigen ontwerp! Aan het einde van de dag worden de ontwerpen gepresenteerd aan de opdrachtgever, dus het wordt een intensieve en drukke dag. Wie weet wordt jouw ontwerp of een deel daarvan wel echt in productie genomen door het bedrijf.

Je leert over het doen van onderzoek en technisch ontwerpen en hoe je je creativiteit kan stimuleren. Je gaat dus direct in de praktijk aan de slag en er is ruimte voor jouw vragen. Je doorloopt met deze workshop in een keer het hele ontwerpproces. Je kan dit wellicht ook toepassen op je profielwerkstuk als je kiest voor een technisch ontwerp. Een mooie gelegenheid om tijdens deze dag alvast inspiratie op te doen.

Details

Niveau:
4 havo
Alle data:
vrijdag 9 juni van 9.00 tot 15.30 uur
Locatie:
campus Hogeschool Utrecht

Inschrijven

Aanmelden via de coördinator van Ambitie-scholen.
Aanmeldingen op basis van volgorde van opgave, minimum aantal deelnemers 12 en maximum 26 leerlingen tot uiterlijk 2 juni.