Meld je aan voor Student Op School

Student Op School koppelt enthousiaste studenten aan middelbare scholen in de regio Utrecht. Ze gaat aan de slag met het digitaal ondersteunen van leerlingen bij de voorbereiding op toetsen, wegwerken van achterstanden of pakt een examenvraag aan met een groepje leerlingen. Het kan individuele begeleiding aan leerlingen die bijvoorbeeld een leerachterstand hebben opgelopen door de coronacrisis betreffen of juist een schoolproject. Alles wordt tussen student en school afgesproken en op maat georganiseerd: de wensen van de school en de mogelijkheden van de studenten worden zo goed mogelijk aan elkaar gematcht.

Wat levert het op?

student op school

Een student komt voor een periode van minimaal tien weken op school of digitaal ondersteunen, krijgt parallel persoonlijke begeleiding vanuit SOS via bijeenkomsten georganiseerd door een didacticus van de lerarenopleiding. Vanuit de school vragen we om een koppeling en begeleiding van een vakdocent. De student heeft nog geen ervaring met werken in het onderwijs, dus dient een steunpilaar te hebben binnen de school. Verder kan een student zelfstandig aan de slag. Doe jij ook mee?

  • De student krijgt een vergoeding van €14,- per uur en maakt laagdrempelig kennis met werken in het voortgezet onderwijs.
  • Deze student neemt enthousiasme voor zijn/haar studie mee voor de leeringen en levert een belangrijke bijdrage, daar waar een docent geen tijd vrij kan maken.

Aanmelden

student op school laptop

Door het schooljaar heen staat de aanmelding voor alle scholen open! Ben je opzoek naar een student en geïnteresseerd? Meld je hier aan voor de volgende matchingsronde. We nemen daarna contact met je op over een kennismaking.

Heb je ondertussen vragen? Stel ze aan Marjolein Gelauff, contactpersoon Student Op School en medewerker van het Freudenthal Instituut en U-Talent, via studentopschool@uu.nl.