Nieuws

26 juni 2018

Reünie U-Talent Academy jaarklas 2015

reunie U-Talent AcademyMaandag 18 juni was er een reünie van de eerste lichting van de U-Talent Academy, jaarklas 2015. We begonnen de middag met een welkom van Berenice Michels, directeur U-Talent, waarna vier studenten een flitspresentatie gaven aan de andere aanwezigen.

Sophie van Langen trapte af en vertelde over haar studie Moleculaire Wetenschappen in Wageningen en hoe ze daar een interesse-shift doormaakte van bio-chemisch naar fysisch-chemisch. Ook haar deelname aan de Top Sector Chemistry Student Competition van NWO kwam ter sprake.

Daarna vertelde UU-student Jim Vollebregt over zijn werkzaamheden als eindredacteur van het studieverenigingsblad ‘de Vakidioot’ en deelde een van zijn columns met de aanwezigen. Studenten die een wiskundig bacheloronderzoek hebben gedaan, kunnen hun resultaten via dit tijdschrift delen met anderen.

reunie U-Talent AcademyJanita Bolhuis liet zien hoe interessant Industrial Design is en tegen welke uitdagingen studenten in deze studie aanlopen. En hoe leuk het is als je via je studie lichtshows op festivals kunt verzorgen. Ten slotte liet Nienke Wessel zien dat kiezen moeilijk is en ook niet altijd hoeft. Dat je naast je studie informatica best nog vijf taal-minoren kunt volgen en daarna zitting kunt nemen in de U-raad.

Na afloop was er uitgebreid de tijd om met elkaar bij te kletsen, ervaringen uit te wisselen en terug te kijken op de twee jaar U-Talent Academy en de drie jaren daarna. Wat was het leuk om van velen te horen waar zij zich nu mee bezig houden en wat de Academy daar aan bijgedragen heeft!

Naast een gezellige middag hebben de jaarklasleden een enquête ingevuld over de Academy, hun keuzes daarna en of zij onderdeel willen uitmaken van een U-Talent alumninetwerk. De voorlopige resultaten hiervan zijn met hen gedeeld.