Nieuws

4 december 2018

Ouders aan de slag tijdens Academy Ouderavond

Ouders van U-Talent Academy-leerlingen gingen op 27 november zelf aan de slag bij U-Talent. Bij vijf verschillende workshops, die werden gegeven door U-Talentdocenten, leerden zij meer over de onderwerpen waar hun zoon of dochter al aan heeft gewerkt of nog aan gaat werken tijdens de campusdagen aan de UU. Zo lieten zij lampjes branden die werden aangestuurd door een Arduinocomputer, of gingen ze wiskundige problemen te lijf volgens een stappenplan voor probleemoplossen. Dit stappenplan is ook toe te passen bij alledaagse problemen!

In een ander lokaal werd van alles uitgelegd over de modules Hartactivatie en Tumorbiologie en werden de ‘snelwegen’ in een cel getoond. Bij scheikunde werd er geknutseld met aminozuren in eiwitten om zo de volgorde te ontrafelen. Deze volgorde bepaalt welke functie een eiwit in het lichaam krijgt en een foutje in de volgorde kan leiden tot bepaalde ziektes. De natuurkundedocenten hadden als pakkende titel voor hun workshop Knallende Natuurkunde. Dit trok een hoop ouders. De knallen bleven beperkt tot knallende ballonnen om zo een aardbeving en het transport van geluidsgolven na te bootsen, maar toch. Leerzaam en leuk.

Waar de Academy-leerlingen tijdens deze modules flink de diepte ingaan wat betreft theorie en het aanleren van academische competenties, bleef het voor de ouders tijdens deze avond vooral bij kennismaken, uitproberen en vragen stellen. “Ik zou zo mee willen doen” was een veelgehoorde uitspraak die avond.